UPDATE/ GREVA GENERALĂ din administraţie, care trebuia să înceapă marţi, a fost SUSPENDATĂ
Foto: Sursa foto: obiectiv.info

UPDATE/ GREVA GENERALĂ din administraţie, care trebuia să înceapă marţi, a fost SUSPENDATĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, luni, 18 iulie: Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat suspendarea grevei generale din administraţie care urma să fie declanşată marţi, pe termen nelimitat, ca urmare a unor negocieri purtate la sfârşitul săptămânii trecute cu vicepremierul Vasile Dîncu, a relatat mediafax.ro. Potrivit unui comunicat al FNSA transmis, luni, 18 iulie, în cazul în care angajamentele Guvernului, precum şi termenele de soluţionare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acţiunile de protest.  CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII


GREVĂ GENERALĂ marţi: Angajaţii din administraţie NU renunţă la protest

Angajaţii din administraţia publică locală nu renunţă la greva generală de o zi, stabilită pentru marţi, 12 iulie, după ce negocierile de la Ministerul Muncii au eşuat. Sindicaliştii reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie vineri, 8 iulie, cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25 la sută şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat sâmbătă, 9 iulie, că discuţiile de la Ministerul Muncii s-au încheiat vineri, 8 iulie, în jurul orei 22,00, fără niciun rezultat.

Liderul sindical a precizat că acţiunile de protest vor continua aşa cum au fost anunţate, cu grevă de o zi, în 12 iulie, şi cu grevă pe termen nelimitat, din 19 iulie. El a precizat că marţi vor opri activitatea cei peste 30.000 de funcţionari publici din primării şi consiliile judeţene din toată ţara, membri ai FNSA, cărora li s-ar putea alătura şi alţi angajaţi care nu sunt afiliaţi federaţiei sindicale.

Ministerul Muncii a anunţat, sâmbătă, 9 iulie, că, după discuţiile purtate în 27 iunie şi 8 iulie, “nu a rezultat în cele din urmă un acord privind suspendarea acţiunilor de protest anunţate”, potrivit news.ro. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 3644 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.