Forţe proaspete la Intervenţia Jandarmeriei Galaţi
Foto: Sursa foto: IJJ Galati

Forţe proaspete la Intervenţia Jandarmeriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Trei tineri absolvenţi ai şcolilor de jandarmi au ajuns zilele acestea la Galaţi, fiind repartizaţi la unitatea care se ocupă ce menţinerea ordinii publice în judeţ. Este vorba de un ofiţer şi doi subofiţeri care au îmbrăcat deja uniforma specifică Detaşamentului de Ordine Publică, suplimentând astfel numărul militarilor abilitaţi să patruleze şi să intervină, la nevoie, pentru menţinerea sau restabilirea ordinii publice.

Ofiţerul, care va avea şi o funcţie de comandă în cadrul Detaşamentului Mobil, este slt. Dorin Savagian, absolvent al Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" - specializarea Jandarmerie şi de sergenţii majori Viorel Valentin Culea şi Cosmin Ghineş, ieşiţi de pe băncile Şcolilor de Subofiţeri Jandarmi de la Drăgăşani şi respectiv Fălticeni.

La intrarea lor oficială în Jandarmeria Galaţi, cei trei tineri absolvenţi au şi primit cea mai importantă lecţie de practică de la comandantul unităţii, colonelul Dănuţ Vasilică precizându-le că realitatea din stradă este foarte diferită de cele învăţate pe băncile şcolilor militare şi, drept urmare, îndemnându-i să fie profesionişti şi să dea dovadă de tact şi înţelegere în munca cu cetăţenii.

Perioada următoare va fi foarte importantă pentru cei trei militari, ei intrând într-un program de tutelă în care vor învăţa, sub îndrumarea celor cu experienţă, noţiunile de deontologie şi procedurile specifice muncii în Jandarmerie.

Citit 2063 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.