Asociaţia ”Galaţi, oraşul meu” trage semnalul de alarmă: SOS Faleza Dunării!

Asociaţia ”Galaţi, oraşul meu” trage semnalul de alarmă: SOS Faleza Dunării!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Conducerea Galaţiului s-a schimbat, dar problemele au rămas aceleaşi. Iar unul din punctele nevralgice ale oraşului este pe Faleza Dunării. Tocmai de aceea, Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" trage din nou semnalul de alarmă, considerând esenţială "consolidarea, modernizarea Falezei superioare şi inferioare, a esplanadei de la Elice, amenajarea peisagistică a acestora".

Dar la fel de importante sunt, în opinia asociaţiei, înlocuirea reţelelor vechi de apă şi canalizare ce provoacă scurgeri de apă care se infiltrează în sol, decolmatarea scurgerilor în Dunăre, a canalizărilor, aplicarea şi respectarea Planului Urbanistic Zonal al falezei. Nu trebuie neglijată nici redarea circulaţiei auto a porţiunii de şosea din faţa părculeţului de la Elice, restilizarea, modernizarea acestuia.

Şi cu toate acestea rezolvate, devine mai mult decât necesară "promovarea şi introducerea Galaţiului pe harta turistică a navelor de croazieră pe Dunăre, stabilirea unui traseu de vizitare(tur pietonal) pentru turişti, deschiderea centrelor de informare turistică, a magazinelor de suveniruri", susţine Asociaţia "Galaţi, oraşul meu".

Sperăm, din nou, ca apelul inimoşilor gălăţeni să nu rămână în van, aşa cum s-a petrecut în mandatul trecut.

Citit 10343 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.