Publicul este aşteptat la evenimentul "Legumicultura urbană"

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clubul Rotaract „Dunărea de Jos” şi Cluburile Rotary din Galaţi invită publicul sâmbătă, 20 august, la ora 9,30, în Grădina Botanică, la un eveniment ce marchează finalizarea proiectului „Legumicultura urbană”. Potrivit coordonatorilor proiectului, la baza acestuia stă un program educaţional pentru elevi, ce vizează dezvoltarea competenţelor de urbanism participativ, scopul principal fiind dobândirea de cunoştinţe practice despre legumicultură şi grădinărit. Astfel, în perioada mai - august 2016, organizatorii şi elevii mai multor şcoli din oraş au plantat, în curtea Grădinii Botanice, răsaduri de roşii, ceapă şi vinete, pe care le-au îngrijit în decursul anului, de la plantare până la recoltare.

Realizatorii proiectului anunţă că prima ediţie se va încheia astăzi, după o campanie de cules, unde se estimează o recoltă de aproximativ 100 de kilograme, de pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Pe lângă faptul că elevii vor vedea care este rezultatul muncii lor, fiecare şcoală având propria recoltă, aceştia vor face şi un act de donaţie. O parte dintre legumele culese vor ajunge la Căminul de Vârstnici.

În cadrul proiectului au fost implicate zece unităţi şcolare, Şcoala "Constantin Gheorghe Marinescu", Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Şcoala "Miron Costin", Colegiul Naţional "Costache Negri", Scoala Nr. 28, Şcoala "Iulia Haşdeu", Colegiul Economic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Şcoala „Grigore Moisil” cumulând un număr total de 200 de elevi.

Ediţia a II-a a proiectului va începe în toamnă şi se va desfăşura pe parcursul unui an întreg. Acesta include un nou set de activităţi, care constau în cultivarea propriilor răsaduri, din seminţele obţinute în anul precedent.

Citit 6112 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.