„Nu mai sunt de acord că cel mai bun medic este trenul spre București!” spune noul manager al Spitalului de Copii din Galaţi (FOTO)

„Nu mai sunt de acord că cel mai bun medic este trenul spre București!” spune noul manager al Spitalului de Copii din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Cu o vastă cultură medicală, dobândită atât în timpul facultății, când a avut șansa să studieze un an în Franța, cât și în timpul rezidențiatului, când a operat alături de mari medici din țară, dr. Marius Dănilă este, începând din luna iunie 2023, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați

Doctorul Dănilă, specializat în chirurgie pediatrică, aduce un suflu nou unității spitalicești, pe care își dorește să o managerieze astfel încât să o transforme într-una de rang înalt, unde actul medical să fie unul de top și să primeze. Tânăr, cu putere de muncă și cu idei inovative, dr. Marius Dănilă ne-a vorbit despre viața de medic în spitalul gălățean și le-a transmis părinților mesajul de a se adresa cu încredere personalului medical, imediat ce copilul are o problemă. În spitalul gălățean de profil îi așteaptă cei mai buni specialiști, spune managerul, iar micuțul va beneficia de o îngrijire medicală corespunzătoare.

Intervenții laparoscopice pentru o recuperare mai ușoară

Medicul Dănilă și-a început mandatul de director al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați cu dorința de a demonta zicala potrivit căreia cel mai bun doctor este trenul de București. Absolvent al Facultății de Medicină din Galați, chirurgul pediatru s-a simțit, încă din perioada rezidențiatului, atras de medicina pentru copii, așa că, după finalizarea studiilor, a ales să rămână la Galați și să se dedice îngrijirii copiilor din orașul său. „Este o meserie foarte frumoasă să lucrezi și să tratezi copii. În clipa în care copilul intră pe ușa cabinetului, încerc să mă împrietenesc cu el. Sunt prietenul copiilor. Când sunt cu ei, mă simt încă un copil. Batem palma, stăm de vorbă și astfel îi câștig încrederea, acest lucru fiind primul pas spre un act medical de calitate. Copilul trebuie să se simtă confortabil, să nu se teamă, pentru că în sala de operație intră singur, fără mama, și trebuie să aibă încredere în mine, în medic, în general”, ne-a povestit doctorul.

Acesta a continuat să dezvăluie, ca element de noutate, faptul că, la nivelul spitalului din Galați există și un laparoscop, ceea ce face ca operațiile care pot fi efectuate cu acest instrument să fie mai ușoare pentru copil atât ca intervenție în sine, cât și ca perioadă de recuperare postoperatorie. „Împreună cu colegii mei chirurgi ne-am luat, de curând, competențele pentru operații cu laparoscopul. Una dintre operațiile care pot fi realizate laporoscopic este, de exemplu, operația de apendicită acută. Acolo unde este posibil, prefer să operez laparoscopic. În ceea ce privește avantajele acestui gen de intervenție, în primul rând vorbim despre trauma minimă la nivelul peretelui abdominal. Pentru că în loc de tăietura clasică, cea cu bisturiul, care presupune și o recuperare mai greoaie, copilul va avea doar trei puncte de incizie mici, de 1 cm diametru maximum. Printr-una introducem o cameră și prin celelalte două introducem două pense speciale. Recuperarea postoperatorie, după intervenția laparoscopică, pentru că vorbim despre o traumă minimă la nivelul peretelui abdominal și în interiorul cavității abdominale, este mult mai rapidă. Copilul își reia alimentația mai repede, se mișcă mai repede, plăgile se vindecă mai repede și pleacă mai repede acasă. Recuperarea atât în spital, cât și acasă este mult mai rapidă”, ne-a explicat dr. Marius Dănilă.

Neurochirurg pediatru avem, se fac eforturi pentru amenajarea unei săli de operații dedicate

Tot la capitolul realizări, managerul Spitalului de Copii ne-a vorbit despre prezența în rândul medicilor a unui doctor neurochirurg pediatru, care oferă consultații de specialitate micuților care au suferit diverse traumatisme craniene, fapt care era aproape imposibil de realizat până acum în spitalul din Galați, ceea ce punea mari probleme părinților care erau nevoiți să se adreseze specialiștilor neurochirurgi de la Iași ori București pentru diversele probleme ale celor mici. „Noi facem eforturi să acoperim și să tratăm toată paleta de afecțiuni. Este dificil, mai ales prin prisma faptului că suntem spital de monospecialitate-pediatrie și în anumite cazuri suntem nevoiți să aducem specialiști de la adulți care să fie dispuși să lucreze la copii. Așa că, de anul trecut, am reușit să aducem alături de noi un medic neurochirurg. Este o premieră pentru Galați. Medicul neurochirurg este pregătit la București, a fost pregătit inclusiv într-un spital de copii și a venit cu forțe proaspete la Galați. Momentan, ne luptăm să îi pregătim infrastructura necesară pentru a-și desfășura activitatea. Are nevoie de o sală de operație în cadrul blocului operator. Pentru că nu am avut neurochirurg (sunt foarte puține spitale de copii în țară care au neurochirurg), pentru noi, prezența medicului la Galați este un vis împlinit și ne luptăm să îi punem la dispoziție infrastructura necesară. Am depus un proiect și avem și sprijin din partea autorităților locale, ceea ce e un lucru foarte important pentru noi. Până atunci, domnul doctor neurochirurg se descurcă foarte bine. De când a venit la Galați, cei care au ajuns în centrele din București și Iași pentru tratament de specialitate sau consult sunt mult mai puțini. Acum părinții trebuie să știe că există un medic neurochirurg la Galați, care este numai al nostru și numai pentru copii. Este în spital zilnic, are program de ambulator, nu face gărzi și încă nu operează, dar consultă în policlinică cu bilet de trimitere de la medicul de familie”, a mai spus managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați.   

Aparatură modernă, pentru rapiditatea diagnosticării

Doctorul chirurg Marius Dănilă le-a transmis un mesaj părinților, pe care îi asigură de calitatea actului medical, de faptul că pot apela cu încredere la serviciile de imagistică medicală și analize, spitalul având un aparat CT nou și modern, de ultimă generație și posibilitatea a efectua analize medicale clare și precise care îndrumă spre un diagnostic exact și spre tratament potrivit. „Eu nu mai sunt de acord cu sintagma conform căreia cel mai bun medic este trenul spre București. Noi, medicii din Galați, am făcut deja intervenții de anvergură națională și nu numai. Avem colaborări cu colegi din București și Iași, care vin la noi pentru a îmbunătăți permanent calitatea actului medical. De aceea părinții trebuie să știe că pot să vină cu cea mai mare încredere și să se adreseze personalului medical din spitalul nostru”, a concluzionat dr. Marius Dănilă. De remarcat este faptul că, în prezent, lucrările de reabilitare ale Spitalului de Copii sunt în toi. Chiar și așa, spitalul impresionează prin curățenie și prin aparatura modernă cu care cadrele medicale de la Galați își desfășoară activitatea. Spre exemplu, documentele și chiar recipientele pentru analize sunt trimise de la o secție la alta rapid, printr-un sistem pneumatic de transport automatizat. Asta face ca timpul necesar pentru a primi rezultatele la analizele medicale de urgență să fie foarte redus, deci și protocolul pentru tratament să se facă imediat.

Citit 27472 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2023 15:11

17 comentarii

  • postat de BZ-GL
    Luni, 24 Iulie 2023 00:06
    2.199.244.***
    Succes domnule director !
    Mulți “hateri” știu deja că veți dezamăgi în noua funcție .. eu sper să le dovediți contrariul și să vă ridicați la nivelul așteptărilor pe care le reclamă o astfel de responsabilitate ..Aveți grijă de copiii noștri !
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 14 Iulie 2023 12:34
    5.13.169.***
    Este fix PIX! Numai incapabili, cu diplome pe banda rulanda,. CARE SPITAL DE COPII??? O amica i-au tinut copilul 2 saptamani FARA SA STIE CE ARE!!! Doctori nu avem, vorba unui antecomentator!

    Acum ceva ani, veniseara 2 persoane de la o firma de IT presitigioasa cu un laptop achizitionat la sh...
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Joi, 13 Iulie 2023 14:14
    89.137.225.***
    vrabia Mihai Viteazul!.....Poate la spitalul pentru copii dar in rest....facultatea de medicina din Galati?!....bai nene....pai au cursuri on-line,iar in al doilea rand.....cine pisici preda si la ce nivel?! Atata timp cat mi se cere,ante operatie, sa-mi cumpar singur chitul necesar....bisturiu,frez
    0
    0
  • postat de Dana
    Joi, 13 Iulie 2023 11:09
    82.76.227.***
    ... Îmi pare rău, dar pe mine nu m-a convins! Unde e progresul cu un medic chirurg care se laudă cu operația de apendicită făcută laparoscopic și un neurochirurg care nu operează? Cred că intențiile sunt bune, dar e drum lung până la performanță și..."cu o floare nu se face primăvară", mai ales cân
    0
    0
  • postat de Mache
    Joi, 13 Iulie 2023 10:44
    188.25.236.***
    Are dreptate, la fel de bun este si trenul spre Iasi sau spre Cluj!
    0
    0
  • postat de Stefan
    Joi, 13 Iulie 2023 10:21
    86.124.124.***
    Medici avem, doctori ne mai trebuie.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 13 Iulie 2023 09:46
    5.13.169.***
    BASCALIE! ATATA SUNTEM BUNI! Ia sa fi iesit toti si sa semnam un memorandum, daca se mai descopera nozocomiale, asistenta medicala va fi gratuita 1 luna... multiplicat pana la maxim, scazute salariile! Si ala din serele I, trasi de urechi pana toarna tot! TRADATORI DE NEAM!
    Cred ca primul sacrifici
    0
    0
  • postat de Adrian
    Joi, 13 Iulie 2023 09:42
    86.124.200.***
    Pai nici ala de la Bucuresti nu mai face treaba de ceva timp, cel mai bun tren e tot ala in afara tarii.
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Joi, 13 Iulie 2023 08:46
    89.137.231.***
    Pare un om de buna credinta.Si oricum Spitalul de Copii nu e ca Lagarul de Exterminare Sf.Andrei.Vorbesc din experienta.Mult succes!
    0
    0
  • postat de pro
    Joi, 13 Iulie 2023 08:02
    5.13.205.***
    Tot respectul pentru medici, exista printre ei OAMENI care isi risca cariera sau libertatea ca sa onoreze adesea fara foloase juramantul simbolic depus. Si am constatat ca sustin si pacientii romani din strainatate aflati in situatii de risc.
    Exista aici, in Galati si le multumim ca exista !
    0
    0
  • postat de contribuabil
    Joi, 13 Iulie 2023 05:56
    86.124.201.***
    1.dosarul Hexipharma : se dadea cu aghiazma nu apa, pentru ca era totul la mila Domnului ! 2. mediicii sunt ca fotbalistii, unii au talent si il fructifica prin munca, altii sunt la numar sa fie lotul complet. gazonul (aparatura) poate pune sau nu in valoare talentul si priceperea....
    0
    0
  • postat de Misu
    Joi, 13 Iulie 2023 00:25
    5.14.136.***
    Până la proba contrarie, lasă zicala așa că și-a dovedit eficiența. Cine sunt profesorii din care l-au pregătit pe dl doctor la Facultatea de medicina Galați? De unde a învățat? Că de chirurg autodidact nu prea am auzit.
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 13 Iulie 2023 00:02
    5.13.213.***
    :))) !!!
    0
    0
  • postat de Cu trenul, niciodată, cu mașina, da, mai comod.
    Miercuri, 12 Iulie 2023 23:42
    109.166.128.***
    Cu trenul la București ? Cam riscant, mai bine cu autoturismul, este mai comod, mai plăcut, dacă ai și aer condiționat.
    0
    0
  • postat de baclavasa
    Miercuri, 12 Iulie 2023 23:24
    95.76.59.***
    Succes bunelor intentii, dar vorbele fara suport si promisiunile preelectorale au generat pesimism. tehnica necesita specialisti dedicati omului in medicina (pana cand AI va inlocui mana tremuranda a lui Ciomu). Deci asteptam interventii de exceptie, care se fac acum partial in centrele mari gen Buc
    0
    0
  • postat de Cristi
    Miercuri, 12 Iulie 2023 21:49
    5.13.194.***
    E de plans pe ce lume traieste?
    0
    0
  • postat de 2023-1989=?
    Miercuri, 12 Iulie 2023 21:36
    89.136.185.***
    Despre dosarul Hexipharma cand stropeau aia cu apa in loc de dezinfectant ce se mai aude? Ei se imbogateau si oamenii mureau de infectii !
    Si ghiciti ce..era implicati oameni din anumite structuri..da..da ..securistii aia de care nu mai scapam..aia da..!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.