INTERVIU cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis: "Galaţiul este un oraş dinamic. Îmi place!"

INTERVIU cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis: "Galaţiul este un oraş dinamic. Îmi place!"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Neamţul”, aşa îl numesc liberalii, cu respect pentru rigoarea, eficienţa şi distincţia cu care s-a impus la nivel naţional primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis. Cunoscut ca un om care vorbeşte puţin şi realizează mult, Iohannis, unul dintre cei mai importanţi oameni politici ai României, a fost prezent vineri la Gala Premiilor PNL Galaţi şi acceptat să ne acorde un scurt interviu.

- Domnule primar, cum vi s-a părut oraşul nostru?

- Este prima dată când vin la Galaţi. Mult nu am putut vedea - ce se observă venind cu maşina, însă pot să spun că îmi place. Se vede că este un oraş dinamic. Am trecut prin centru, am remarcat că sunt părţi foarte frumoase. Cred că este un oraş care mi-ar plăcea.

- V-ar plăcea să trăiţi aici?

- Mie îmi place să trăiesc în Sibiu, indiferent de ce oferă alte oraşe, dar din puţinul pe care l-am văzut este un oraş OK. Şi după ce am avut ocazia să-i cunosc puţin pe gălăţeni, cu ocazia Galei Premiilor PNL, pot să trag o primă concluzie: Îmi place!

- Ce părere aveţi despre hărţile autostrăzilor desenate şi redesenate de Guvernul Ponta?

- Poate vă surprinde, dar am o părere bună despre aceste hărţi, pe care le-a prezentat guvernul. Trebuie să fim conştienţi de faptul că avem puţine autostrăzi şi nu vom construi mii de kilometri nici în următorii anii şi are sens să legăm aceste puţine autostrăzi pe care le avem pentru a crea coridoare. Legătura Sibiu - Braşov mi se pare în regulă, este mai uşor, mai ieftin de realizat decât Sibiu - Piteşti, cu toate că pentru noi şi legătura cu Piteştiul ar fi la fel de bună.

- Cum comentaţi faptul că autostrada Galaţi - Ploieşti trece, mai nou, prin Focşani?

- Este o variantă pe care pot să o susţin, cea prezentată de Guvern, pentru că există şi alte variante. Sigur că, teoretic, se poate face orice, dar cred că important este să avem autostrăzi care să lege provinciile României. Suntem un stat unitar de o sută de ani şi abia dacă avem două bucăţele de autostradă, care deocamdată nu leagă nimic, deci trebuie să facem aceşti paşi.

- Credeţi că se vor realiza până în 2018?

- Tehnic, se poate. Dacă se poate şi administrativ să se facă paşii aceştia premergători într-un timp suficient de scurt vom vedea.

- Realizarea unei subtraversări a Dunării este un subiect fierbinte pentru gălăţeni. Cum vi se pare construcţia unui tunel pe sub Dunăre?

- Dacă prin asta se rezolvă o problemă de trafic, sigur, e OK. Dar nu cunosc proiectul şi prefer să nu mă exprim.

- Care a fost cea mai importantă realizare a anului 2013 pentru Klaus Iohannis?

- A fost un an bun 2013 pentru primarul Klaus Iohannis. Noi am făcut paşi semnificativi în dezvoltarea infrastructurii Sibiului şi cred că aceasta este o realizare.

Citit 5169 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.