Cântăreaţa Lidia Buble, condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a mituit doi polițiști

Cântăreaţa Lidia Buble, condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a mituit doi polițiști
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT după ce a mituit doi poliţişti de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul depus de procurori, fiind menţinută pedeapsa decisă de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022.

Lidia Buble a primit un an de închisoare pentru dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani. În această perioadă, cântăreaţa trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an, scrie Agerpres. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble. În cazul altor doi inculpaţi - o femeie poliţist şi un prieten al Lidiei Buble -, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble, după ce a cerut prin telefon sfatul unui prieten, în legătură cu suma pe care să o dea poliţiştilor, însă amicul ei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere.

În noaptea de 15 februarie 2021, Lidia Buble a fost oprită de o patrulă de poliţie, care i-a solicitat actele şi declaraţia pe proprie răspundere, având în vedere că era instituită starea de alertă din cauza pandemiei de COVID-19. Cântăreaţa l-a sunat pe prietenul său pentru a-i cere sfatul cum să negocieze cu poliţiştii, ştiind că înainte de a se urca la volan băuse un pahar cu şampanie. Tânărul poliţist i-a spus cântăreţei că trebuie să o amendeze cu suma de 3.500 de lei, însă apoi i-a sugerat că pot ajunge la o „înţelegere”. Conform documentelor din instanţă, Lidia Buble a urcat în apartament, iar agenţii de poliţie au aşteptat-o în autospeciala parcată în faţa blocului. Cântăreaţa a coborât din apartament având cardul bancar la ea şi le-a transmis că nu are suficienţi bani cash, astfel că trebuie să meargă la un bancomat pentru a retrage numerar. Lidia Buble a fost luată cu autospeciala de poliţie şi dusă la un bancomat, de unde a retras suma de 900 lei, pe care a lăsat-o în maşina de poliţie, în suportul de pahare din zona cotierei.

Citit 2672 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 07:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.