Gălățean arestat pentru cămătărie și influențarea declarațiilor. Bărbatul ar fi dat cu camătă peste 30.000 de euro

Gălățean arestat pentru cămătărie și influențarea declarațiilor. Bărbatul ar fi dat cu camătă peste 30.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de cămătărie și influențarea declarațiilor.

Din cercetări, se pare că bărbatul și-ar fi început mica ”afacere” în anul 2021, atunci când le-ar fi oferit bani cu împrumut unor bărbați în vârstă de 74, respectiv, 47 de ani. Gălățeanul i-ar fi oferit suma de 30.000 de euro bărbatului de 74 de ani și 5.000 de euro celui de 47 de ani și s-ar fi înțeles ca sumele de bani să fie restituite în tranșe, împreună cu o dobândă aferentă, deși acesta nu era autorizat să desfășoare astfel de operațiuni financiare.

În contextul anchetei penale desfășurate, bărbatul de 34 de ani l-ar fi contactat, în repetate rânduri, pe bărbatul de 47 de ani, încercând să-l determine să nu dea declarații în fața organelor de cercetare penală, precum și să dea declarații mincinoase în favoarea sa.

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 34 de ani, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați. Vineri, 9 iunie, bărbatul a fost dus prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, iar, ulterior, Judecătoriei Galați, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Pe durata cercetărilor, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați.

Citit 7297 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 10:45

1 comentariu

  • postat de gheorghe
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 11:01
    24.84.229.***
    Sa fie arestati bancherii si afaceristii mai intai!
    Dobanda bancara = camata financiara, nu poti "tipari" bani ca sa inapoiezi mai mult decat ai primit; de unde nu-i, nici...
    Priviti corpul social ca o entitate care se imprumuta, nu priviti la individ doar!
    Profitul = camata comerciala; dupa ce-s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.