Doi basarabeni, şofer şi pasager, ambii în afara legii

Doi basarabeni, şofer şi pasager, ambii în afara legii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul. Se pare că nici pasagerul care îl însoțea nu va scăpa de rigorile legii, el fiind acum cercetat pentru că i-a încredințat ansamblul rutier fără a deține categoria necesară.

Pe 21 martie a.c., în jurul orei 00,30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești, aflându-se în misiune în Frumușița, a oprit pentru control un ansamblu rutier, condus de către un bărbat.

Oamenii legii au constatat că șoferul, un cetățean din Republica Moldova, de 29 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter cu o remorcă tip platformă, ambele vehicule fiind și ele înmatriculate în Republica Moldova. Conducătorul auto nu a putut prezenta un permis de conducere, motiv pentru care oamenii legii au trecut la verificări la autoritățile din statul vecin, rezultând faptul că bărbatul deține un permis valabil doar pentru categoriile B1 și B, dar nu și pentru categoria BE, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

„Din declarațiile celor două persoane s-a constatat faptul că ansamblul în cauză i-a fost încredințat pentru a-l conduce de către pasagerul din dreapta, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani. În cauză colegii noștri efectuează cercetări privind ambele persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv și încredințarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu deține drept de a conduce, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care vor fi dispuse”, ne-a declarat comisar de poliție Sorin Ene, purtător de cuvânt al STPF Galaţi.

Citit 2171 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.