Un grup de cinci gălățeni vindea droguri pentru toate gusturile (VIDEO)

Un grup de cinci gălățeni vindea droguri pentru toate gusturile (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cinci persoane, dintre care una minoră, au fost reținute de polițiștii Antidrog din Galați după ce, în ultima jumătate de an, au dezvoltat o afacere extrem de profitabilă pe seama consumatorilor de stupefiante. Droguri de la clasicul canabis la extrem de periculoasele cristale au fost găsite la perchezițiile care au culminat cu arestarea a patru dintre membri și plasarea sub control a copilului transformat în dealer. 

Prinderea în flagrant a grupării care timp de șase luni s-ar fi ocupat intensiv cu vânzarea de droguri diverse către categorii la fel de diverse de consumatori s-a făcut la mijlocul acestei săptămâni și a vizat tranzacții de pe urma cărora traficanții au încasat, dintr-un foc, aproape 10.000 de lei. În plasa polițiștilor care i-au urmărit timp de câteva luni au căzut, de fapt, patru dintre cei cinci dealeri, unul dintre ei minor. 

”Patru dintre persoane, dintre care un minor, au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de canabis și 100 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), pentru 8.000 de lei. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2023 – 3 aprilie 2024, trei dintre acestea, printre care și minorul, ar fi deținut, transportat, depozitat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis, substanță cristalină (4-CMC) și 2-MMC, o substanță psihoactivă, către consumatori din județul Galați. Cu privire la alte două persoane s-a stabilit că, în perioada februarie – aprilie 2024, ar fi procurat, deținut, depozitat și comercializat droguri de risc, respectiv canabis”, au arătat polițiștii BCCO Galați la finalizarea operațiunii.

Perchezițiile care au urmat s-au soldat cu confiscarea a aproape jumătate de kilogram de canabis, cântare de mare precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și în valută. De asemenea, a fost identificat și cel de-al cincilea membru care, împreună cu ceilalți patru, a fost la audieri la DIICOT Galați sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse  cu efecte psihoactive. Doar minorul s-a întors acasă, fiind plasat sub control judiciar, ceilalți patru fiind prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă. Conform soluției publicate pe portalul instanței de judecată, magistrații au admis propunerea DIICOT și i-au trimis după gratii, pentru 30 de zile, pe Alin Gabriel Cardaș, George Răzvan Cardaș, Ionuț Podaru și Gelu Rusu. Decizia instanței a fost deja contestată. 

Media

Citit 4201 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2024 19:02

5 comentarii

  • postat de George
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 23:18
    89.136.71.***
    @des: Nu e mister deloc. Tu nu stii ce inseamna dependenta. Si mai ales ca drogurile spre deosebire de tigari dau dependenta de la prima doza
    0
    2
  • postat de maurice
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 20:10
    86.124.202.***
    Prostii au senzația ca drogurile le umple vidul din creier.
    1
    3
  • postat de Adi
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 09:34
    80.90.33.***
    @des alcoolul este cel mai dăunător drog de aia
    2
    0
  • postat de Horia, un indignat
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 08:21
    212.93.144.***
    Singura solutie pentru ai stopa pe acesti criminali ce distrug tineri si nu numai, este. Inchisoare grea, ani grei de puscarie, doar asta sa i sperie, altfel,e nenorocire, o tara saraca, plina de drogati si dieri.
    0
    5
  • postat de des
    Vineri, 05 Aprilie 2024 17:09
    89.137.139.***
    E un mister de ce lumea cumpara cu bani grei asa ceva mai ales ca nu ajuta la nimic si iti distruge si sanatatea. Care sa fie enigma? Multi fraieri in tara asta. Decat sa dai 100-200 lei pe droguri mai bine te duci la magazin si iei o bere, o inghetata, fructe, ciocolata si de restul te duci la masa
    3
    34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro