Scandal cu îmbrânceli la Tribunal

Scandal cu îmbrânceli la Tribunal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strigătul unei bătrâne care dorea să intre în boxă alături de cel care i-a nenorocit fata s-au putut auzi atât în sală, cât şi pe holurile Palatului Justiţiei

Ţipete, urlete, îmbrânceli cu jandarmii care încercau să scoată din sala de judecată o bătrână, toate au fost parte dintr-o scenă la care au asistat cei care au fost miercuri în Sala 2 a Tribunalului. Totul s-a petrecut într-un dosar care a atras atenţia prin consecinţele grave care au urmat unui scandal în familie. Femeia care nu dorea să iasă din sală şi avea evident ceva cu cel din boxă era Paraschiva Doroftei soacra inculpatului Florin Oană. Este vorba despre cazul Elenei Oană, căreia în urmă cu aproape doi ani I-a fost secţionată măduva spinării de către soţul ei, Florin Oană. Dosarul a rămas în atenţia magistraţilor gălăţeni chiar dacă a trecut printr-un ciclu de judecată.

Absent de la propriul proces din cauză … de fugă

Florin Oană a reuşit să plece din ţară imediat după incident, dar a fost reperat undeva în Italia şi a fost extrădat în România. Momentul extrădării a coincis cu rămânerea definitivă a unei sentinţe care-l condamnă la puşcărie vreme de 13 ani şi jumătate. Odată ajuns în boxă, Florin Oană a solicitat rejudecarea procesului său, lucru care se şi întâmplă. Miercuri au fost audiaţi o serie de martori şi s-a încercat, fără a se reuşi, luarea unei declaraţii de la soacra lui Florin Oană. Acuzaţiile care i se aduc lui Oană sunt de tentativă la omor deosebit de grav, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

Le-a înjunghiat sub ochii copiilor

În aprilie 2010, în localitatea Furceni, Florin Oană, în urma unui conflict, şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi pe soacră. Totul s-a petrecut sub ochii celor două fetiţe pe care cuplul le avea la acea vreme. Elena dar şi mama ei, Paraschiva Doroftei, au ajuns la spital. Ambele femei au supravieţuit, dar Elena se află şi în acest moment pe un pat de spital, din cauză că nu se mai poate mişca, iar despre Paraschiva nu putem spune decât că incidentul la care am asistat miercuri în sala de judecată lămureşte starea gravă în care se află. Cel mai cumplit este faptul că fetele familiei, trei la număr, ultima născându-se după tragicul eveniment, sunt acum în grija unui asistent maternal din Bacău, care ar fi pe punctul de a renunţa la îngrijirea lor. Toate aceste amănunte au reieşit din declaraţiile martorilor, dar şi ale inculpatului.

Agresorul agresat !

Miercuri, Florin Oană le-a spus magistraţilor că regretă ceea ce a făcut. El a declarat că Elena l-a părăsit de două ori. Situaţia s-ar fi agravat la momentul când a adus-o prima oară acasă. Oană a precizat că Elena devenise răutăcioasă şi vorbea pe ascuns la telefon. El mai susţine că a fost sunat de câteva ori, înainte de incident, de un bărbat, despre care nu ştie nimic, care i-ar fi spus să o lase pe Elena în pace şi că fetele nu ar fi ale lui. A recunoscut că se ducea des la Furceni ca să-şi vadă copilele, iar în noaptea incidentului a rămas să doarmă în casa soacrei lui. El a susţinut că în crucea nopţii, bătrâna l-ar fi alungat din casă, fără nicun motiv, făcându-l: „criminal, hoţ şi golan”. Paraschiva ar fi pus mâna pe o scândură cu care l-ar fi lovit pe Florin Oană, după care ar fi spart geamurile. „N-am mai judecat. Cuţitul era pe masă, am pus mâna pe el şi …”, a spus Oană. Rămâne de văzut dacă aceste declaraţii vor schimba percepţia judecătorilor asupra acestui dosar.

Citit 2886 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.