Inculpaţii din "Ţigareta de Galaţi" mutaţi de la o sală la alta

Inculpaţii din "Ţigareta de Galaţi" mutaţi de la o sală la alta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Recursurile declarate de cei doi protagonişti ai dosarului „Ţigareta de Galaţi”, Jenică Bujoreanu şi Maricel Sârghe, s-au soldat cu respingeri din partea completului de trei magistraţi ai Tribunalului care le-au judecat. Dacă, pe 29 februarie, dosarul nu a putut să capete o soluţie, în absenţa celor doi inculpaţi, care nu au fost aduşi din arest din cauza unei erori administrative, ieri, judecata s-a desfăşurat, dar n-a fost lipsită de surprize, mai degrabă pentru noi, cei din presă, decât pentru arestaţi. Ieri, recursul ar fi trebuit să se judece la sala 2 a Tribunalului, lucru confirmat nouă în repetate rânduri de responsabili ai Biroului de presă.

Pe surse am aflat că şedinţa s-a mutat la sala 8, acolo unde, de altfel, s-a şi desfăşurat procesul.

Dosarul acesta a atras atenţia, cel puţin a presei, prin captura impresionantă de pachete de ţigări, peste 400.000, cu un prejudiciu estimat la peste 30 miliarde de lei vechi. Captura a fost declarată de poliţişti ca fiind cea mai mare a anului 2011. Deşi numai două persoane sunt arestate, în instanţă au fost trimise trei. Ion Vulpe a reuşit să le scape anchetatorilor, fiind acum arestat în lipsă. Potrivit rechizitoriului, ţigările au fost aduse din Moldova şi încărcate în două tractoare cu remorci.

Proprietarii atelajelor, precum şi şoferul, sunt cercetaţi într-un alt dosar, plecat tot din acesta. Ieri, avocaţii au mers pe ideea că dosarul nu este unul complex, având în vedere că Bujoreanu şi Sârghe au fost prinşi separat, cu două transporturi diferite şi că prejudiciul nu ar exista, deoarece întreaga cantitate este confiscată. Unul dintre avocaţi a vorbit chiar despre motivarea arestărilor de către magistraţi pe simplul fapt că opinia publică s-ar teme de eliberarea celor doi, care nu sunt pericole sociale, şi că aceeaşi opinie publică ar spune că inculpaţii sunt protejaţi.

„Nu se poate vorbi de o protecţie a justiţiei, de vreme ce ei au fost arestaţi, Bujoreanu are patru luni de închisoare până acum, iar Sârghe trei luni şi jumătate”, a spus apărătorul, care a pledat pentru eliberarea singurilor arestaţi. Reamintim că judecata acestui dosar se desfăşoară la Judecătoria Târgu Bujor, la Galaţi venind doar recursurile la măsura arestării celor doi.

Citit 2143 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.