Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Valentina Vrabie şi-a cedat locuinţa socială surorii ei

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Valentina Vrabie şi-a cedat locuinţa socială surorii ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „Case ilegale pentru magistraţi” apare şi numele magistratului Valentina (Pîsu) Vrabie, judecătoare la Curtea de Apel Galaţi. Conform anchetatorilor, judecătoarea Vrabie a primit în 1998 un apartament social, situat pe strada Tecuci, de la Primăria Municipiului Galaţi. Magistratul a locuit în apartamentul respectiv până în 2005, alături de soţ şi de copil. Între timp, în fişa locativă a imobilului a apărut şi sora judecătoarei, care a preluat contractul de închiriere. Tot în 2005, sora Valentinei Vrabie a cumpărat apartamentul de la Primăria Galaţi.

Anchetatorii au descoperit însă că soţul magistratei deţinea în 2002 alte două imobile, unul pe strada Brăilei şi unul pe strada Ciprian Porumbescu. Apartamentul de pe strada Brăilei a fost vândut în 2008. În 2004, familia Vrabie cumpără încă un imobil, pe strada Ştiinţei.

În declaraţia de avere depusă de Valentina Vrabie în 2005 este trecut un apartament de 49 de metri pătraţi, cumpărat în 2001, fără a fi precizată adresa. În aceeaşi declaraţie mai apare şi un teren intravilan dobândit în 2004.

Anchetatorii nu au găsit declaraţia notarială a judecătoarei Vrabie în dosarul ridicat de la Consiliul Local Galaţi.

Faptul că familia Vrabie a continuat să locuiască într-un apartament social deşi şi-a cumpărat mai multe imobile în perioada respectivă le-a atras atenţia anchetatorilor, motiv pentru care magistratul a şi apărut în dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”.

Citit 4006 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.