Fiul afaceristului gălăţean Lili Dediu are de făcut patru ani şi jumătate de închisoare
Foto: Sursa foto: Facebook

Fiul afaceristului gălăţean Lili Dediu are de făcut patru ani şi jumătate de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniel Lili Dediu, fiul afaceristului gălăţean Lili Dediu, are de executat o condamnare de patru ani şi jumătate, pentru complicitate la tentativă de omor, după ce primele două instanţe i-au dat nouă ani de puşcărie. Pedeapsa a rămas definitivă pe 12 februarie, prin decizia Înaltei Curţi.

În urmă cu cinci ani, procurorii i-au reţinut pe Dediu, Dănuţ Maricel Mustaţă şi Grigore Nicolae Dănilă, după ce aceştia ar fi participat la împuşcarea lui Liviu Bamburic, un afacerist din Constanţa. Acesta ar fi fost urmărit până a rămas singur, iar când a intrat în scara unui bloc a urmat atacul căruia I-a supravieţuit. Mustaţă, despre care procurorii au spus că a tras de nouă ori în Bamburic, a primit zece ani de puşcărie, Dănilă a rămas cu nouă ani de închisoare, iar Dediu a fost mai norocos, beneficiind de o reducere a pedepsei, graţie unor denunţuri, care au şi dus la diminuarea condamnării. În rest, magistraţii Curţii Supreme au păstrat sentinţa Tribunalului Constanţa, acolo unde s-a judecat procesul celor trei.

Liviu Bamburic nu le-a cerut nicio despăgubire materială celor trei, în schimb spitalul l-a care s-a recuperat afaceristul are de primit din partea vinovaţilor suma de 19.271 de lei. De asemenea, cei trei trebuie să achite cheltuili judiciare în cuantum de 3.840 de lei. Mai facem precizarea că, de-a lungul cercetării judecătoreşti, cei trei au fost puşi de trei ori în libertate, motiv pentru care s-a şi dispus de către prima instanţă deducerea din condamnare a perioadelor în care au stat după gratii, respectiv 11 decembrie 2008 - 29 aprilie 2009, 26 iunie 2009 - 30 iunie 2009 şi 10 iulie 2009 - 15 aprilie 2010.

 

Citit 9522 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2013 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.