În dosarul "fabricii de ţigări", după ce au fost eliberaţi, inculpaţii îşi caută avocaţi

În dosarul "fabricii de ţigări", după ce au fost eliberaţi, inculpaţii îşi caută avocaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „fabricii de ţigări” de la Tirighina, la ultimul termen al procesului, judecătorii Curţii de Apel au amânat cauza până pe 27 mai. Magistraţii au dictat amânarea pentru ca inculpatul Eugen Ciobotaru să-şi angajeze avocat, iar baroul să desemneze câte un apărător din oficiu pentru condamnatul, judecat în lipsă, Bogdan Mihalcea, şi pentru Ecaterina Meiroşu.

Scandalul „fabricii de ţigări” a izbucnit în decembrie 2011, când procurorii DIICOT au năvălit în complexul de la Tirighina, unde au găsit o linie tehnologică de fabricare a tutunului de contrabandă. De altfel, dosarul a captat atenţia tocmai datorită acestui „amănunt”, precum şi pentru că doi dintre inculpaţi, Eugen Ciobotaru şi Remus Pungan, au mai figurat într-un dosar de renume, „cazul Ghimpu”. Constantin Ghimpu, fost director al pazei Combinatului, a fost acuzat alături de alţi opt indivizi de furtul a două rulouri de tablă. Ciobotaru a sfârşit prin a fi achitat, iar Pungan a fost condamnat la ani buni de închisoare.

În 2011, cei doi, alături de Mihalcea, Lucian Beldiman, Vasile Carp, Ecaterina Meiroşu, Cornel şi Ionuţ Uşurelu au ajuns în vizorul DIICOT sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări. În dosarul "fabricii de ţigări”, şase inculpaţi au fost arestaţi până de curând, când Curtea de Apel i-a pus în libertate. Inculpata Meiroşu, sora lui Ciobotaru, a fost judecată în stare de libertate, iar Mihalcea a reuşit să fugă. Tribunalul i-a condamnat pe toţi la ani grei de puşcărie, chiar pe ultima sută de metri a intrării în vigoare a noului Cod penal. Cea mai mare condamnare a primit-o Ciobotaru, nouă ani de carceră, sora lui a avut parte de cea mai mică dintre pedepse, patru ani şi jumătate, ceilalţi primind câte opt ani fiecare.

Toţi au atacat decizia, iar la primul termen de judecată, Curtea de Apel a pus întregul lot în libertate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest dosar pe 27 mai.

Citit 1653 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.