Curtea de Apel Galaţi a DECIS: fostul PREFECT Bocăneanu a stat ILEGAL în AREST

Curtea de Apel Galaţi a DECIS: fostul PREFECT Bocăneanu a stat ILEGAL în AREST
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis, vineri după amiază, eliberarea din arest preventiv a fostului prefect al judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu. Vă reamintim că demnitarul era în arest în urma acuzaţiilor deosebit de grave care i se aduc în două dosare penale: unul pentru fapte de corupţie săvârşite în funcţia de prefect, iar celălalt pentru instigare la infracţiunea de omor în ce o priveşte pe fosta lui subordonată Ileana Schipor.

Potrivit deciziei luată de magistraţi Curţii de Apel ieri „se constată încetată de drept, la data de 5 iunie 2014, măsura arestării preventive luată de Tribunalul Galaţi faţă de inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin, prin încheierea de şedinţă din 7 mai 2014”. De asemenea, judecătorii au dispus „punerea de îndată în libertate în dosarul nr.609/121/2014 a inculpatului (…) de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.2/J/07.05.2014 emis de Tribunalul Galaţi, dacă inculpatul nu se află sub puterea unei alte măsuri preventive privative de libertate sau sub puterea altui mandat de executare a pedepsei”.

Potrivit unor surse din Justiţie, Emanoil Bocăneanu ar fi stat în arest, ilegal, o zi, din cauza unei erori de procedură. Nu se cunoaşte, deocamdată, cine se face vinovat de această situaţie, însă avem informaţii că în cauză s-ar putea declanşa, de luni, o anchetă internă.

Vom reveni cu amănunte în ediţiile viitoare.

Mai citiţi şi: Fostul prefect Bocăneanu, suspectat că a comandat asasinarea unei persoane

Citit 2936 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.