Dosarul "Volaret" aduce CONDAMNĂRI la muncă în folosul comunităţii

Dosarul "Volaret" aduce CONDAMNĂRI la muncă în folosul comunităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul "Volaret" a fost finalizat de o primă instanţă, după mai bine doi ani de judecată, iar cele 24 de părţi vătămate au aflat cum arată o primă evaluare a pagubelor în ceea ce le priveşte. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel, dar este prima decizie într-un dosar de renume în care pedepsele cu suspendare aduc şi câte 90 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru cei în cauză.

În 2011, prin Agenţia "Volaret", inculpaţii au vândut apartamente la preţ mic, dar cumpărătorii aveau să constate că achiziţionaseră aceeaşi casă alături de mai multe persoane. Astfel, 24 de persoane au rămas şi fără bani, şi fără locuinţe. Din ianuarie 2011 şi până în mai 2011, procurorii DIICOT Galaţi au obţinut de la judecători arestarea a patru inculpate: Brânduşa Miron, Brigita Pillat, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă. Ulterior, acestea au fost cercetate în stare de libertate, iar la final, în mai 2012, în instanţă au ajuns şapte inculpaţi.

Singura dintre cei şapte inculpaţi care ar trebui să stea după gratii este Brânduşa Miron, Pentru cele 22 de fapte de înşelăciune, inculpata a primit patru ani şi zece luni cu executare. Pentru că sentinţa nu este definitivă, chiar dacă judecătorul a dispus emiterea mandatului de executare, Miron va rămâne sub control judiciar până la definitivarea procesului la Curtea de Apel. Brigita Pillat, cu şapte înşelăciuni la activ, s-a ales cu doi ani şi două luni cu suspendare şi cu obligaţia de a munci pentru comunitate, fie în Primăria Galaţi, fie la Protecţia Copilului. Aneta Bârhală s-a ales tot cu o suspendare a pedepsei de doi ani şi şapte luni şi cu obligaţia de a presta zile de muncă, fie la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP), fie la o şcoală gimnazială din municipiu. Mariana Stănilă, pentru opt înşelăciuni, a primit doi ani şi patru luni cu suspendare şi 90 de zile de muncă, fie la Primăria Galaţi, fie la SPADPP. Eva Rusu a luat opt luni cu suspendare, pentru două înşelăciuni, şi obligaţia de a presta 90 de zile, fie la Primărie, fie la Inspectoratul Şcolar. Mihaela Podaru s-a ales tot cu opt luni cu suspendare şi va munci fie la SPADPP, fie la un liceu gălăţean. Mircea Zain, pentru cele două înşelăciuni comise, are de făcut opt luni cu suspendare şi de muncit 90 de zile, fie la Primărie, fie la SPADPP. Cât despre despăgubirile civile pe care inculpaţii trebuie să le achite, acestea depăşesc 500.000 de lei.

Citeşte şi: Inculpaţii s-au întâlnit cu părţile vătămate în "Dosarul Volaret"

Citit 1814 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.