FOSTUL PRIMAR al Brăhăşeştiului, deferit justiţiei pentru fapte de CORUPŢIE, se judecă de cinci ani

FOSTUL PRIMAR al Brăhăşeştiului, deferit justiţiei pentru fapte de CORUPŢIE, se judecă de cinci ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul de corupţie al fostului edil al Brăhăşeştiului, Vasile Băiculescu, a intrat în al cincilea an de judecată. Magistraţii Curţii de Apel au mai dat o amânare în proces, până pe 12 ianuarie 2015, pentru ca avocatul nou intrat în dosar să-şi poată pregăti apărarea.

Băiculescu a fost deferit justiţiei în decembrie 2010, de procurorii DNA Galaţi, împreună cu alţi şase inculpaţi, printre care şi două societăţi, acuzate că au dat mită. Procurorii au stabilit că fostul primar ar fi cerut bani şi lucrări în interesul său, pentru a le contracte pe bani publici firmelor inculpate. Judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, iar sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel, unde dosarul a ajuns în luna mai a acestui an. Curtea de Apel este ultima instanţă care mai poate schimba ceva în ceea ce-l priveşte pe Băiculescu.

Fostul primar al Brăhăşeştiului nu se află la prima condamnare. El mai are o sentinţă definitivă, dată de instanţele bucureştene, prin care a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Potrivit legii, dacă după o condamnare comiţi o altă faptă, sentinţa va fi cu executare şi o va cuprinde şi pe cea dintâi.

Citeşte şi: "Ţigareta de Galaţi 2" continuă în 2015

Citit 858 ori Ultima modificare Duminică, 04 Ianuarie 2015 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.