Anchetaţi şi condamnaţi/ 36 de ani de detenţie pentru CRIMA de la Balinteşti

Anchetaţi şi condamnaţi/ 36 de ani de detenţie pentru CRIMA de la Balinteşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai bine de un an de când au omorât în bătaie un om, şase indivizi au fost condamnaţi definitiv. Este vorba despre crima din localitatea Balinteşti, comisă pe 1 ianuarie 2014. Procurorii Parchetului Tribunalului i-au trimis în judecată pentru acest omor pe Valerică Bostan, zis „Ţoiu”, Lucian Berescu, Ionuţ Cristinel Crăciun, zis „Beţivu”, Nicuşor Crăciun, Ionel Szabo şi Ionuţ Nicuşor Scafaru, zis „Bela”.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că victima avusese în trecut un conflict cu tatăl lui Scafaru, unul dintre inculpaţi. Acesta din urmă, în prima zi a anului trecut, a mers să facă nişte cumpărături la magazinul din Balinteşti, dar a fost pus pe fugă de către victimă. Odată ajuns acasă, l-a trimis pe tatăl lui la cumpărături, dar şi acesta s-a întors cu mâinile goale şi pe deasupra bătut. Cei şase inculpaţi au luat fiecare câte o bâtă, o secure, un pumnal şi au plecat să se răzbune. Ionuţ Scafaru l-a lovit cu securea în cap pe bărbat. Odată ce l-au văzut la pământ, toţi ceilalţi au dat în el cu ce au apucat. După ce şi-au vărsat năduful, l-au lăsat pe om la marginea drumului. Cineva a chemat salvarea, dar doctorii nu au reuşit să-i salveze viaţa.

Din martie 2014, când a ajuns pe masa judecătorilor şi până acum, dosarul a trecut prin două instanţe, primind pe 28 ianuarie decizie definitivă. Curtea de Apel a hotărât să scadă condamnările date de Tribunal. Astfel, Valerică Bostan va trebui să stea în puşcărie şapte ani, faţă de zece ani şi jumătate, cât decisese Tribunalul. Lucian Berescu va rămâne în detenţie şapte ani, faţă zece ani şi patru luni, cât arăta prima decizie. Ionuţ Crăciun va fi încarcerat şase ani şi opt luni, faţă de zece ani, cât arăta hotărârea Tribunalului. Ionel Szabo se va afla după gratii şapte ani, faţă de zece ani şi patru luni, cât primise din partea magistraţilor Tribunalului. Nicuşor Scafaru va rămâne închis opt ani, faţă de zece ani cât îi dăduse prima instanţă. De asemenea, Curtea de Apel a decis ca toţi cei găsiţi vinovaţi să achite împreună familiei îndoliate daune morale de circa 130.000 de lei.

Citeşte şi: DECIZIE DEFINITIVĂ - Cinci ani şi jumătate de ÎNCHISOARE, după ce şi-a MĂCELĂRIT fosta soţie

Citit 2159 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.