Adolescent, plătesc taxă de protecţie

Adolescent, plătesc taxă de protecţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi în dimineaţa zilei de 28 mai 2009, de către gălăţeanca Livioara T., în legătură cu faptul că nepotul său, Mihail C., de 15 ani, din Galaţi, elev, a fost ameninţat în repetate rânduri de un individ, căruia acesta i-a dat mai multe sume de bani. Adevărul este că puştiul, de plătit, a plătit, dar nu se ştie exact pentru ce…

Dus de nas

În urma sesizării, poliţiştii au stabilit că suspectul, Ciprian S., de 23 ani, din Galaţi, muncitor, îl ameninţase, de la începutul anului 2009 - în repetate rânduri! - pe puştiul de 15 ani, şi reuşise să îl convingă să îi dea diverse sume de bani.

Pretextele? Numai un copil ar fi putut să fie convins de ele! Ciprian îi spusese prima dată băiatului că are nevoie de un milion de lei ca să îşi scoată un lănţişor de la amanet, apoi îi zisese că cineva, un anume Marian, ar vrea să îl bată şi că trebuie să îl plătească, altfel îl va bate şi pe Mihai.

Uşor de dus de nas, copilul a tot plătit, ajungând să dea un fel de taxă de protecţie.

Cercetat în libertate

Zile trecute, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, s-a organizat o acţiune în urma căreia Ciprian S. a fost prins în flagrant, chiar când lua de la Mihai C. patru bancnote de 50 lei, care fuseseră marcate de specialiştii criminalişti.

Cercetările sunt continuate cu suspectul în libertate, pentru comiterii infracţiunii de şantaj.

Citit 1564 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.