Ani grei de INCHISOARE pentru autorii JAFULUI de 30.000 de euro care a ÎNGROZIT o localitate gălăţeană

Ani grei de INCHISOARE pentru autorii JAFULUI de 30.000 de euro care a ÎNGROZIT o localitate gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce magistraţii de la Judecătoria Galaţi au decis că dosarul nu este de competenţa lor, cauza a ajuns pe masa judecătorilor de la Lieşti. Aici, după o judecată care a durat aproximativ opt luni, cei patru inculpaţi au primit primele condamnări. Cei patru, Văduva Vadar, Ion Barbu, Florin Balozache şi Ciprian Dumitrachi, au fost arestaţi la scurt timp după ce au jefuit o casă din Hanu Conachi şi au lăsat-o pe proprietară fără bunuri şi bani, prejudiciul total fiind de 30.000 de euro.

După ce au analizat cazul, judecătorii din Lieşti au decis că cei patru trebuie să rămână după gratii. Astfel, Văduva Vadar, cel care a primit pontul de la Ionel Moca, zis Machena, a primit o condamnare de opt ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie. Nici Florin Balozache nu va ieşi prea curând din închisoare, el fiind condamnat în acest dosar la şase ani închisoare. Balozache mai avea însă o condamnare cu suspendare, motiv pentru care magistraţii au decis să îi adauge acestuia un spor de un an, astfel că va sta după gratii şapte ani de zile. Ciprian Dumitrachi le va ţine companie celorlalţi timp de cinci ani, aceasta fiind pedeapsa cu care s-a ales după ce a participat la tâlhărie. Tot cinci ani va sta după gratii şi Ion Barbu, acesta fiind condamnat pentru aceeaşi faptă ca şi complicii săi.

Judecătorii au admis şi acţiunea civilă formulată de partea vătămată şi au decis că cei patru trebuie să plătească 135.000 de lei cu titlu de daune materiale, adică prejudiciul creat. De asemenea, partea vătămată va primi câte 625 de lei de la fiecare inculpat în parte, în total 2.500 de lei, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată. La aceste sume se adaugă şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 1.985 de lei, ceea ce înseamnă câte 496,25 de lei pentru fiecare inculpat în parte. Decizia instanţei nu este definitivă, inculpaţii având posibilitatea să se judece şi la Tribunalul Galaţi.

Seif furat şi ameninţări cu şurubelniţa

Vă reamintim că, în februarie anul trecut, Văduva Vadar, a pus la cale tâlhăria şi s-a folosit de ceilalţi inculpaţi pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Astfel, Balozache şi Văduva au mers la Hanu Conachi cu taxiul condus de Ciprian Dumitrachi, apoi au fost preluaţi de maşina lui „Machena”, condusă de Ioan Barbu. Ajunşi la destinaţie, în satul Fundeni, cei trei şi-au acoperit feţele cu fulare şi au intrat în casa în care se aflau o femeie şi doi copii de 11 ani. Sub ameninţarea unei şurubelniţe, părţile vătămate au fost imobilizate cu bandă adezivă, iar seiful din casă a fost furat. Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran, unde ar fi dezmembrat seiful, din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 lei şi documente personale.

După comiterea faptei, Balozache, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov, a contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-a vândut o parte dintre bijuteriile furate.

Citeşte şi: Jaf la pontul lui Machena/ Tâlharii au NĂVĂLIT peste o familie cu DOI COPII de la care au furat 30.000 de euro

Citit 6828 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.