Profesorul Mircea Iliev rămâne în arest
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Profesorul Mircea Iliev rămâne în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au terminat ancheta în dosarul profesorului Mircea Iliev şi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită. La sfârşitul lunii martie, judecătorii gălăţeni au luat în discuţie legalitatea sesizării instanţei şi a probatoriului administrat în dosar şi au decis că totul a fost făcut conform legii. Astfel, profesorul Mircea Iliev va fi judecat pe baza probelor administrate în cauză. De asemenea, magistraţii au decis şi faptul că arestarea preventivă este legală şi temeinică şi au menţinut măsura. Inculpatul nu a fost mulţumit de decizia instanţei şi a făcut contestaţie. Dosarul a plecat deja la Curtea de Apel Galaţi, unde judecătorii vor decide, pe 17 aprilie, dacă vor menţine sau nu starea de arest preventiv.

Vă reamintim că Mircea Iliev, în vârstă de 58 de ani, conferenţiar universitar doctor inginer, care preda electronică şi telecomunicaţii în cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce doi studenţi, ajutaţi de cei de la Liga Studenţilor, au depus un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În sarcina profesorului s-au reţinut 27 de infracţiuni de luare de mită, el fiind prins în flagrant de anchetatori. După denunţ, procurorii au făcut percheziţie în casa profesorului, unde a fost găsită suma de 2.700 de lei, primită cu titlul de mită, precum şi o listă pe care erau trecute toate persoanele care au contribuit la strângerea acestei sume. Banii au fost daţi pentru ca studenţii din anul II din cadrul respectivei facultăţi să promoveze examenul din sesiunea de iarnă, în condiţii de nelegalitate.

Citeşte şi: PROFESOR universitar ARESTAT pentru luare de MITĂ. Vezi cât cerea acesta pentru un EXAMEN

Citit 3348 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.