Doi ani cu suspendare pentru afaceristul Marin Nicolae

Doi ani cu suspendare pentru afaceristul Marin Nicolae
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au luat o nouă decizie în dosarul în care omul de afaceri Marin Nicolae a fost judecat pentru fapte de corupţie. Şi asta pentru că magistraţii nu au fost de acord cu sentinţa dată de colegii de la Tribunal, în urma căreia omul de afaceri s-a ales opt luni de închisoare. De data aceasta, Marin Nicolae a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare.

Marin Nicolae a ajuns în faţa magistraţilor, după ce numele său a apărut, alături de cel al militarului Daniel Troacă, într-un rechizitoriu întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi.

Cei doi au fost acuzaţi că i-ar fi promis fostului deputat Mihail Boldea că îl vor scăpa de mandatul de arestare preventivă emis pe numele său în dosarul instrumentat de DIICOT. „Afacerea” a fost pusă la cale de Daniel Troacă, care l-a cunoscut pe Boldea în arestul poliţiei şi i-a promis acestuia libertatea în schimbul sumei de 400.000 de lei, bani ce urmau să ajungă la procurori şi poliţişti.

În "afacerea” lor a intervenit şi omul de afaceri Nicolae Marin, care deţine o firmă de organizare evenimente, firmă prin intermediul căreia a organizat mai multe evenimente ale Asociaţiei Poliţiştilor. Omul de afaceri a recunoscut că era în relaţii bune cu preşedintele acestei organizaţii, explicând astfel şi înregistrările pe care le au procurorii.

Procurorii DNA au arătat că Marin a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi că ar fi acceptat şi remiterea unei tranşe de bani anchetatorilor.

În acelaşi dosar, Daniel Troacă a primit doi ani şi şase luni închisoare cu executare.


CITEŞTE ŞI: După denunţul lui Boldea: Unul condamnat, altul acuzat de corupţie

Citit 3239 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.