Cazul TÂLHĂRIEI de 50.000 de euro, în aşteptarea sentinţei

Cazul TÂLHĂRIEI de 50.000 de euro, în aşteptarea sentinţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe termene de judecată, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au rămas, pe 17 aprilie, în pronunţare, privind sentinţele primite de inculpaţii din dosarul jafului de 50.000 de euro care a avut loc pe 13 ianuarie 2014. În acest dosar, în care procurorii au anchetat faptul că o gălăţeancă a fost tâlhărită în plină stradă, o primă sentinţă a fost dată la Judecătoria Galaţi.

Întreaga poveste a pornit după ce o gălăţeancă i-a povestit verişoarei ei că vrea să îşi cumpere un apartament. Aceasta din urmă, Ana Maria Teodorescu, ştia exact unde se va afla verişoara ei şi câţi bani va avea asupra sa şi a povestit la rândul ei altor persoane. Complotul a fost imediat pus la cale, iar gălăţeanca s-a trezit cu un cuţit la gât, imediat după ce a coborât dintr-un taxi, pentru a merge să îşi achiziţioneze apartamentul dorit. Femeia a fost deposedată de bani şi s-a ales şi cu o plagă înjunghiată, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă.

Iniţial s-a presupus că femeia a atras atenţia hoţilor, dar ulterior s-a dovedit că Ana Maria Teodorescu a  fost cea care a vândut pontul. Anchetatorii au stabilit şi faptul că cei care au jefuit-o pe gălăţeancă sunt Gicu Dobrin, Vasile Viorel Pavel şi Marian Claudiu Pavel. Cei trei au fost arestanţi preventiv şi, ulterior, trimişi în judecată.

Trecutul şi-a spus cuvântul

După judecarea cauzei, magistraţii Judecătoriei Galaţi au stabilit că cei trei bărbaţi merită câte patru ani de închisoare. Dacă Gicu Dobrin a primit pedeapsa pentru tâlhărie calificată, ceilalţi doi au fost condamnaţi pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Din toată afacerea, Gicu Dobrin a ieşit cel mai prost. Şi asta pentru că el mai avea şi alte pedepse de executat, fiind condamnat în mai multe dosare pentru diferite infracţiuni, printre care amintim şantaj, lovire şi alte violenţe, dar şi distrugere. Astfel, Gicu Dobrin va avea în total de executat şapte ani şi cinci lui închisoare.

Şi Claudiu Marian Pavel va sta mai mult după gratii, după ce judecătorii i-au adăugat la pedeapsa din acest dosar o alta, primită în 2011. Conform sentinţei actuale, Claudiu Pavel va executa o pedeapsă de cinci ani închisoare.

Ana Maria Teodorescu a primit doi ani şi şase luni închisoare şi nu va avea voie pentru o perioadă să se apropie de verişoara sa.

Magistraţii gălăţeni i-a obligat pe cei patru inculpaţi să-i înapoieze părţii vătămate 36.300 de euro şi 5.618 lei, dar şi să plătească câte 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5.355 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Ba mai mult, cei trei bărbaţi au de achitat şi Spitalului Judeţean 413 lei, bani cheltuiţi pentru spitalizarea părţii vătămate.

Decizia luată de Judecătoria Galaţi a fost atacată atât de inculpaţi, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. O decizie definitivă va fi luată la Curtea de Apel, judecătorii urmând să se pronunţe pe 29 aprilie.


CITEŞTE ŞI despre cazul JAFULUI petrecut în plină stradă, în amiaza-mare. Gălăţeancă înjunghiată şi tâlhărită pentru 53.000 de euro

Citit 3467 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.