FACTURI FALSE depuse în instanţă în speranţa unei pedepse mai mici

FACTURI FALSE depuse în instanţă în speranţa unei pedepse mai mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încercarea de a scăpa cu o pedeapsă cât mai uşoară i-a adus un nou dosar penal lui Gelu Stănescu, zis "Ferdinand Şcolaru", din localitatea Lieşti. Bărbatul era judecat la instanţa din Lieşti pentru instigare la infracţiunea de evaziune fiscală. Astfel, Gelu Stănescu trebuia să dea socoteală pentru faptul că, în perioada martie 2003 - decembrie 2004, a determinat-o cu intenţie pe Somna T. să înfiinţeze şi să devină administrator al SC Seridex SRL Iveşti, pentru ca, ulterior, el să desfăşoare activităţi comerciale în numele acestei societăţi, cu mai multe firme din ţară. În urma acestor activităţi, Stănescu a realizat venituri de 1.333.711 lei, pe care nu le-a înregistrat în contabilitate şi pe care nu le-a declarat organelor fiscale, prejudiciind statul cu 350.368 de lei, impozit pe profit şi TVA.

Pentru a diminua prejudiciul calculat de Finanţele Publice Galaţi, Gelu Stănescu a depus la dosar 88 de facturi emise de două societăţi din Bacău. "Prin depunerea acestor facturi, inculpatul a dorit ca expertul desemnat de instanţa de judecată să ţină cont la calcularea prejudiciului şi de cheltuieli făcute de el cu achiziţionarea mărfurilor, tranzacţionate ulterior către patru societăţi", se arată în rechizitoriul procurorilor. Expertul a ţinut cont de aceste facturi, dar instanţa de judecată nu a luat în calcul raportul de expertiză la stabilirea pedepsei. Mai mult, judecătorii au constatat că aceste facturi sunt false şi au sesizat Parchetul în vederea efectuării unei noi cercetări penale pe numele lui Gelu Stănescu.

Astfel, bărbatul s-a ales cu un nou dosar penal, fiind acuzat de uz de fals în stare de recidivă. Cazul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lieşti, fiind ulterior preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au şi dispus trimiterea în judecată a inculpatului.

În dosarul de evaziune fiscală, Gelu Stănescu s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare, dar acum riscă să execute şi această pedeapsă, dacă judecătorii din Lieşti îl vor condamna în noul dosar.


PERCHEZIŢII/ Falsificatori de documente, cercetaţi de poliţiştii anticorupţie

Citit 3305 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.