Activitatea a trei CLUBURI gălăţene a fost SUSPENDATĂ, în urma unor controale efectuate după TRAGEDIA DIN COLECTIV

Activitatea a trei CLUBURI gălăţene a fost SUSPENDATĂ, în urma unor controale efectuate după TRAGEDIA DIN COLECTIV
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE vineri, 20 noiembrie, ora 12,00/ Conform unor precizări primite din partea Poliţiei Locale, cluburile sancţionate au la dispoziţie 15 zile pentru a face contestaţie, în acest interval activitatea nefiind practic afectată.


Poliţia Locală Galaţi a participat, conform prevederilor Legii nr. 155/2010, cu efective de poliţişti locali din cadrul Serviciilor Disciplina în Construcţii şi Control Activităţi Comerciale, împreună cu alte autorităţi competente, la o serie de controale de specialitate, la societăţi comerciale cu spaţii destinate alimentaţiei publice. Poliţiştii locali au verificat un număr de 22 de asemenea unităţi, operatori economici cărora le-au fost solicitate: avizul cu orarul de funcţionare (act care trebuie eliberat de către Autoritatea Publică Locală), autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, precum şi autorizaţia de construire.

"Un lucru foarte important, pe care vreau să îl precizez este că, într-o primă fază a verificărilor, o parte a agenţilor economici, au fost găsiţi în regulă, pentru că Poliţia Locală a mai întreprins asemenea controale, iar la momentul respectiv cei depistaţi în afara legii au fost sancţionaţi, ceea ce i-a determinat pe unii să intre în legalitate. Au fost găsite şi unele abateri, iar acolo am luat măsurile care se impun. Totuşi, în cadrul acestor acţiuni a fost suspendată activitatea la trei dintre cluburile gălăţene, iar o terasă sezonieră, ridicată pe domeniul public, a fost desfiinţată", a explicat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma controalelor, alţi 12 agenţi economici trebuie să îşi clarifice situaţia în următoarele zile, aceştia, din diverse motive, neputându-le prezenta poliţiştilor locali avizul cu orarul de funcţionare, autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau autorizaţia de construire. Respectivii operatori economici au fost invitaţi în zilele următoare la sediul Politiei Locale, unde se va clarifica dacă aceste acte există sau nu.

Pe linie de comerţ, de la începutul anului, poliţiştii locali au aplicat 1.029 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 150.000 de lei. De asemenea, la peste 80 de societăţi comerciale, a fost suspendată activitatea. În domeniul disciplinei în construcţii, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 224.750 de lei, fiind dispuse totodată şi măsuri complementare, respectiv, sistarea lucrărilor în 24 cazuri şi de desfiinţare a construcţiilor ilegale executate pe domeniul public, într-un număr de 21 cazuri.

Poliţia Locală Galaţi nu a făcut publice numele cluburilor respective.

Citit 11775 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.