Tineri gălăţeni, scoşi din lumea drogurilor

Tineri gălăţeni, scoşi din  lumea drogurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unii inculpaţi, alţii amendaţi *

Zilele trecute, La Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi, a fost încheiat un dosar destul de stufos, care cuprinde fărădelegile comise  de mai mulţi tineri gălăţeni, care au procurat, comercializat, deţinut şi consumat droguri de risc şi de mare risc.

Prin rechizitoriul DIICOT au fost inculpaţi şi  trimişi în judecată Bartoş Andrei, zis „Buldog”, Radu Gabriel – „Găbelu”,  Nistor Radu Cosmin şi Bucătaru Nicu Ştefan – „Nepot”.

Aceştia, în funcţie de faptele săvârşite de fiecare în parte, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată, de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi deţinere de droguri de mare risc.

Bartoş Andrei s-a sustras de la urmărirea penală, iar, în aceste condiţii nu a fost audiat, astfel că mandatul de arestare preventivă nu a fost pus în executare până în prezent şi este dat în urmărire generală. E de reţinut în acelaşi timp că „Găbelu” şi „Nepot” sunt recidivişti. 

Prin acelaşi document al DIICOT au mai fost trimişi în judecată, în calitate de învinuiţi, Cordoleanu Ionuţ Alexandru, zis „Cioca”, Pavel Răzvan Mihai, Cocu Gheorghiţă – „Ghiţă” şi Popa Dorin Ionuţ, pentru infracţiunile de procurare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu în formă continuată, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu în formă continuată.

Alţi cinci tineri gălăţeni au fost în cele din urmă scoşi de sub urmărire penală, fiind sancţionaţi, totuşi, cu câte o amendă administrativă de 1.000 lei.

Majoritatea  celor de mai sus sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, nu au o ocupaţie stabilă, toţi fiind consumatori de droguri.

Haşiş, marijuana, ecstasy – de consumat şi de vândut

Au intrat în nebuloasa şi periculoasa atmosferă a drogurilor în anul 2008. Atunci, cei patru inculpaţi în dosar, pentru a-şi suplimenta veniturile, au început să vândă droguri la preţ mai mare decât cel cu care  procurau. Era vorba de diverse cantităţi de produse cannabice (haşiş şi marijuana)  pe care le vindeau unor consumatori de pe raza municipiului Galaţi.

Ei au colaborat unii cu ceilalţi doar ocazional şi, cum s-a probat, nu în mod organizat, concertat. Singura colaborare certă şi de mai lungă durată a fost aceea dintre Radu Gabriel şi Nistor Radu Cosmin.

Pe lângă drogurile amintite, Bartoş Andrei şi Bucătaru Nicu Ştefan au fost implicaţi şi în traficul ori consumul de droguri de mare risc, ecstasy, de pildă.

Trezire în realitatea legii

Le-a mers numai până în 7 septembrie 2008, atunci când  lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire, mai întâi, la mişcările lui Bartoş Andrei, care se ocupa cu comercializarea de droguri. Au început astfel să fie urmăriţi, să li se intercepteze convorbirile telefonice, precum şi alte activităţi specifice organizate de lucrătorii de la BCCO şi DIICOT Galaţi şi lucrurile faptele au început să se lege.

După Bartoş au căzut pe rând, parcă pe „principiul dominoului”, Nistor Radu Cosmin, Radu Gabriel, Şerban Vasile Cristian etc.

BMW-ul cu surprize

În paralel, poliţiştii de frontieră gălăţeni s-au sesizat la rându-le din oficiu cu privire la fărădelegile comise de Bucătaru Nicu Ştefan, ulterior cauza fiind înregistrată la DIICOT.

Nistor Radu Cosmin, de exemplu, „a căzut” în timp ce ieşea dintr-un magazin de produse halucinogene neinterzise. Avea asupra lui, între altele, o cheie de BMW X6 în care ulterior au fost găsite probe incriminatoare precum o folie de celofan de culoare neagră care conţinea o substanţă interzisă. Pe aceasta, Bucătaru Nicu Ştefan a  înghiţit-o.

În cotiera dintre scaunele din faţă a mai fost găsită o folie neagră de celofan, precum şi o tabacheră în care erau cinci doze cu o substanţă pulverulentă albă (substanţe neinterzise).

În general, toţi cei implicaţi în acest dosar au acţionat cât se poate de precaut, luându-şi măsuri de prevedere, racolând mai multe persoane de încredere pentru punerea în operă a tranzacţiilor cu droguri, dar, cum s-a dovedit, aceste măsuri n-au fost infailibile.

Evident, acum urmează judecata, acolo unde se vor cântări faptele inculpaţilor şi învinuiţilor în cauza ale cărei câteva detalii vi le-am prezentat mai sus.

Citit 5315 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.