Mamă judecată pentru tentativă de omor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 7 august a.c., a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, inculpata Câmpulungeanu Larichia (38 de ani), din Galaţi, strada Năruja (Micro 40) fiind acuzată de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Din păcate, faptele care o incriminează au avut ca ţintă şi victimă pe Câmpulungeanu Vlad Florentin (8 ani), feciorul acesteia.

Vă readucem în memorie evenimentele din seara zilei de 16 iulie a.c.. Atunci, în jurul orei 19,30, persoana inculpată se afla acasă împreună cu fiul. La un moment dat, băiatul a vrut să iasă afară la joacă, dar mama sa a refuzat să-i dea voie. Atunci, minorul a luat un foarfece de croitorie şi l-a aruncat spre mama sa fără să o lovească.

Mama însă, pe fondul unei pronunţate stări de nervozitate, a luat foarfecele şi l-a aruncat spre fiul său de la o distanţă de doi metri. Din păcate, obiectul ascuţit s-a înfipt în partea stângă a toracelui copilului. După aproximativ o oră, mama a realizat ceea ce a făcut, a anunţat o vecină, care, la rându-i, a sunat la salvare, iar copilul a fost transportat la spital, fiind internat cu diagnosticul: „plagă înţepată, penetrantă toracică, plagă cardiacă, hemopericard şi hemotorax stâng”. Aceste leziuni i-au pus copilului viaţa în primejdie.

De la procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt în relaţiile cu mass-media al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, am aflat că foarfeca nu a fost găsită, întrucât, după internarea minorului, mama sa s-a întors casă, a luat foarfeca pe care a înfăşurat-o într-o pungă din plastic după care a aruncat-o într-una din ghenele de gunoi din Micro 40.

Întrebată cu privire la gestul de violenţă exercitat asupra propriului copil, Larichia şi-a recunoscut fapta şi a declarat că în acele momente a avut o cădere nervoasă.

Da, dar consecinţele unui asemenea gest înseamnă în termeni juridici infracţiunea de tentativă de omor, care se pedepseşte cu închisoare pe o perioadă cuprinsă între şapte ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate.

Evident, e vorba de o situaţie grea, în care, copilul a rămas în viaţă în urma gestului violent, dar e posibil ca o vreme să rămână fără îngrijirea mamei. Aceasta e căsătorită şi nu mai avea antecedente penale. În orice caz, soarta ei şi, într-un fel a familiei din care face parte, se va hotărî în instanţa de judecată.

Deocamdată, femeia nu mai e acasă, fiind arestată preventiv încă de la data de 18 iulie a.c. Între timp a făcut recurs la măsura arestării preventive, dar acesta i-a fost respins.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.