Patroana chioşcului ucigaş, la judecată

Patroana chioşcului ucigaş, la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două persoane, arestate preventiv * Patroana magazinului din Pechea este acuzată de instigare la omor calificat, iar electricianul - de omor calificat *

După cum ne-a informat procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt în relaţiile cu presa al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, „a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost trimişi în judecată Manea Toader (46 de ani), din Pechea, judeţul Galaţi, electrician de meserie, liber profesionist în acest moment şi Simion Raluca Mirela (25 de ani), administratorul P.F. Simion Raluca din Pechea”

Prima  persoană este acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat, iar cea de-a doua pentru instigare la infracţiunea de omor calificat.

În ziua de 11 august a.c., cei doi au fost reţinuţi, iniţial pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, apoi, în aceeaşi zi, au fost prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunerea de arestare preventivă. Verdictul instanţei de judecată a fost favorabil propunerii făcută de procurorul de caz – Sorin Leau, cele două persoane fiind arestate preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

Vă reamintim, cei doi au ajuns în situaţie… penală în urma acţiunii iresponsabile  din ziua de 13 aprilie a.c. În acea zi, motivată fiind de realitatea că magazinul pe care-l administra a fost spart de mai multe ori, Simion Raluca Mirela l-a rugat pe consăteanul Manea Toader să-i facă o instalaţie artizanală ce racorda gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului la sistemul de alimentare cu energie electrică. Din păcate, gestul iresponsabil a făcut în cele din urmă o victimă umană.

În ziua de 12 iulie a.c., Lupu Marian Vasile (17 ani), în timp ce se adăpostea de ploaie, a atins cu mâna una dintre gratiile magazinului şi a fost electrocutat mortal.

Conform raportului de constatare medico-legală, moartea tânărului „a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă acţiunii curentului electric industrial” (220 V).

E de făcut precizarea că cele două persoane, arestate în prezent, sunt pasibile   de o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 15 şi 25 de ani de zile.

Conform datelor pe care ni le-a pus la dispoziţie procurorul de caz Sorin Leau,  Manea Toader şi-a recunoscut fapta, ceea ce nu s-a întâmplat şi cu Simion Raluca Mirela, aceasta declarând că nu i-a spus celuilalt să facă aşa ceva.

A mai declarat că, din martie 2008, magazinul i-a fost spart de vreo cinci ori, ultima dată când s-a întâmplat aşa ceva fiind chiar în noaptea de 11/12 iulie a.c. A doua zi însă, s-a produs tragedia.

Iniţial, conform datelor din referatul privind propunerea de arestare preventivă făcut de procuror, Simion Raluca Mirela i-ar fi cerut lui Manea Toader să-i instaleze un bec în exteriorul magazinului, dar ulterior i-a spus să-i facă şi instalaţia respectivă, care s-a dovedit a fi fatală pentru băiatul de numai 17 ani. N-a recunoscut acest lucru, afirmând că electricianul a făcut-o de bună voie şi nesilit de nimeni.

Evident, în acest caz cercetările continuă, iar arestarea celor doi, inclusiv paşii ce trebuie făcuţi pe parcursul cercetării penale au întârziat întrucât Simion Raluca Mirela a fost plecată în Italia şi, nu se ştia cine a făcut instalaţia electrico-mortală.

Citit 1258 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.