Ce părere au elevii și profesorii despre Chat GPT

Ce părere au elevii și profesorii despre Chat GPT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Noua aplicație bazată pe inteligența artificială a făcut furori în rândul tinerilor, datorită funcțiilor unice pe care le oferă.

Pe scurt, Chat GPT oferă răspuns la orice întrebare, textul fiind redactat în întregime de inteligența artificială. Aceste avantaje, spun profesorii, sunt foarte dăunătoare pentru intelectul elevilor, deoarece, dacă aplicația găsește răspuns la orice, poate fi folosită pentru rezolvarea temelor, dascălii neavând cum să se dovedească faptul că soluţia nu le aparţine elevilor.

Am vrut să aflăm câteva opinii referitoare la această aplicație şi iată ce răspunsuri am primit.

Adelina Ursachi, 16 ani, elevă: "Este ceva foarte wow că s-a reușit crearea unei astfel de aplicații. Cred că este în detrimentul elevilor utilizarea ei, deoarece se vor obişnui să scrie doar câteva cuvinte, iar aplicația va oferi un text de răspuns de sute de cuvinte."

Liviu Lungu, 18 ani, elev: "Este raiul pentru elevi și studenți, dar este important să nu abuzăm de ea. Din câte am văzut, fără a plăti un abonament, aplicația are trei întrebări gratuite pe zi. Dacă plătești, ai întrebări nelimitate. Cum am spus, este bună în unele momente, când nu ai chef să faci o temă, de exemplu, dar devine toxică, dacă ajungi să o foloseşti zilnic."

De partea cealaltă, un profesor de liceu ne-a spus: "Aplicația este foarte nocivă și dăunătoare pentru tineri. Deja poți găsi orice răspuns pe net, dar această aplicație le dă și drepturi de autor pentru ce au redactat, aşa că practic nu ai cum să afli dacă elevul a făcut sau nu eseul sau tema. Dacă elevii nu vor ști să se controleze, aplicația poate fi foarte periculoasă."

Citit 2026 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2023 11:19

1 comentariu

  • postat de penseonarul minim
    Miercuri, 22 Februarie 2023 12:01
    89.39.81.***
    Daaa ma asa era la noi la aparitia calculatoarelor de buzunar,sau a ceasurilor cu calculator.panica in randurile tuturor ca nu mai faceau meditatii,ca nu mai puteau profita odraslele la examene ,ca aveau toti acces la......ca va veni sf lumii ,iata ca vrem nu vrem mergem inainte si ne adaptam vremu
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.