Propunere "extrem de generoasă" pentru Hamas

Propunere "extrem de generoasă" pentru Hamas
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a exprimat luni speranţa ca Hamas să accepte o propunere ''extraordinar de generoasă" de a opri ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, în schimbul eliberării ostaticilor, relatează AFP. "Hamas are în faţă o propunere extraordinar, extraordinar de generoasă din partea Israelului", a declarat Blinken la Riad, în cadrul Forumului economic mondial. "Trebuie să ia o decizie şi trebuie să o facă rapid (...) şi sper că vor lua decizia cea bună", le-a declarat el liderilor Hamas.

El a estimat, de asemenea, că diplomaţia a împiedicat propagarea războiului între Israel şi Hamas în afara Fâşiei Gaza. "Am trecut foarte aproape de o escaladare sau de o extindere a conflictului şi cred că datorită unor eforturi foarte ţintite şi foarte hotărâte, am putut să o evităm", a declarat Blinken. În ceea ce priveşte normalizarea relaţiilor între Israel şi Arabia Saudită, el a indicat că pactul de securitate între ţara sa şi Riad pentru o astfel de normalizare este aproape încheiat.

Blinken a pledat luni pentru o apărare integrată a ţărilor arabe din Golf în faţa Iranului, cu ideea de a favoriza o înţelegere regională care să includă Israelul.

Citit 278 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2024 17:35

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro