Remember. Buddy Holly (1936-1959)

Remember. Buddy Holly (1936-1959)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cântărețul și compozitorul american de muzică rock and roll Buddy Holly (pe numele adevărat Charles Hardin Holley) s-a născut  pe 7 septembrie 1936, în Lubbock, Texas.

Buddy Holly a cântat în public pentru prima dată în perioada în care era elev la Școala J.T. Hutchinson din orașul natal. În copilărie a studiat vioara și pianul, însă primele acorduri la chitară le-a învățat de la fratele său Travis. Un moment important pentru artist l-a reprezentat concertul din anul 1955 susținut de Elvis Presley în Lubbock.

Unul dintre cele mai cunoscute cântece ale lui Holly a fost "That'll Be the Day", pe care l-a și scris. Holly a fost important în istoria muzicii rock and roll în general, dar și în subgenul rockabilly. Stilul său a fost influențat de muzica gospel, de muzica country și de rhythm and blues.

Dintre piesele sale amintim: "True love ways", "Not fade away", Rave on", "Peggy Sue", "Peggy Sue got married", "Raining in my heart", "Maby baby", "You're the one", "Crying, waiting, hoping".

S-a stins din viață pe 3 februarie 1959, când un avion care îl transporta s-a prăbușit pe un câmp din apropierea orașului Mason City, Iowa. În accident au mai murit Ritchie Valens și J.P. "The Big Bopper" Richardson, inclusiv pilotul Roger Peterson.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 282 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2024 10:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.