Jason Statham a visat să ajungă la Olimpiadă (VIDEO)

Jason Statham a visat să ajungă la Olimpiadă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Publicată de FilmNow pe 1 aprilie, informația nu este deloc o păcăleală. Înainte de a fi durul din filmele de acțiune, starul hollywoodian Jason Statham a luptat zece ani pentru un alt vis, care a rămas neîmplinit.

"Jocuri, poturi și focuri de armă" ("Lock, Stock and Two Smoking Barrels") este pelicula care l-a aruncat pe Jason Statham în lumea mare de la Hollywood. Au urmat "Răzbunare și adrenalină" ("Crank"), "Transporter", seria "Fast & Furious" sau "Mecanicul", filme care i-au adus nu numai milioane de fani, dar și milioane de dolari în conturi.

Înainte de a fi în lumina reflectoarelor, Statham a fost, însă, la un pas de a deveni celebru în cu totul alt domeniu: sportul. Cu opt ani înainte de a juca în primul lui film, visul lui Jason, atunci în vârstă de 23 de ani, era să ajungă la Jocurile Olimpice.

Conform celor de la Daily Mail, care au săpat în arhive și au găsit imagini cu Jason Statham de acum mai bine de 30 de ani, în 1990, acesta a participat la Jocurile Commonwealth, în Noua Zeelandă. Sportivul de atunci a reprezentat Anglia în trei probe de sărituri în apă, în cadrul cărora s-a clasat în primii 11.

Statham a și spus, în repetate rânduri, că sportul a fost unul dintre motivele pentru care a ajuns să aibă succes la Hollywood. "Cred că ceea ce nu am atins în sport m-a ajutat să mă concentrez și să-mi iau cariera în film mai în serios", spunea el în 2008. Nu numai săriturile în apă i-au plăcut lui Statham. Acesta a practicat karate și kickboxing.

În adolescență, a văzut în Miami, în timp ce era în vacanță, un sportiv care făcea sărituri în apă de la mare înălțime. I-a spus mamei sale că-și dorește și el să facă același lucru, așa că acasă, în Marea Britanie, aceasta l-a înscris la un club sportiv. În mai puțin de un an era în echipa națională și a continuat acest sport vreme de zece ani. În 1985 a obținut dreptul de a-și reprezenta țara la competiții internaționale. Marea lui dorință a fost de a ajunge la Jocurile Olimpice, dar încercările din 1988 și 1992 s-au soldat cu eșecuri. "E un punct sensibil că nu am ajuns la Olimpiadă", spunea el, cu ani în urmă.

Citit 410 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 18:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.