Ora de cocktail

Ora de cocktail
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi am ales să dezbatem alternative pentru cei ce ies în oraş cu prietenii, cu iubita, cu vecina etc., dar au ghinionul sau plăcerea de a fi şoferi sau sunt răciţi şi astfel nevoiţi să se îndoape cu antibiotice. Pentru ca răspunsul la întrebarea ospătarului “cu ce vă servesc?”, în aceste condiţii, să nu fie o pauză lungă şi un factor de stres, pentru că nu ai vrea să dai bani pe apă, berea fără alcool parcă nu are acelaşi gust, sucul e demodat şi banal, alcool nu ai voie, parcă ai bea un cocktail.

Dar cu ce? Te poţi aventura într-un meniu de cocktail-uri nonalcoolice pe care orice barman bun ar trebui să ştie să le facă. Iată câteva variante…

Mousse

Ingrediente: 1 parte (100 ml) suc de portocale, 1 (50 g pulpă) portocală, 1 parte (100 ml) suc de fructe de pădure, 10 ml grenadine, o lingură (10 ml) piure de afine (cranberry), 1/4 parte (20 ml) fresh de lime. Se introduc toate ingredientele (portocala se curăţă de coajă) în blender cu gheaţă şi se amestecă bine; se decorează cu fructe şi cireaşa maraschino.

Mojito limonade

Ingrediente: 1 fruct de lime, 2 linguri (20 ml) sirop de zahăr, câteva frunze de mentă, apă minerală. Se taie lime-ul în patru şi se zdrobeşte împreună cu zahărul şi menta, se adaugă gheaţă pisată în ¾ de pahar şi se completează cu apă minerală, amestecându-se uşor, direct în paharul în care serviţi băutura. Se decorează cu felii de lime.

Green apple

Ingrediente: 1 fruct de lime, 2 linguri (20 ml) sirop de zahăr, suc de mere. Se taie lime-ul în patru şi se zdrobeşte împreună cu zahărul, se adaugă gheaţă pisată, ¾ pahar, şi se completează cu suc de mere, amestecându-se uşor direct în paharul în care serviţi băutura. Se decorează cu felii de lime.

Aceste băuturi le puteţi servi în Club Planet. Reţetele au fost prezentate de Dan Ghioc, bar manager, absolvent Absolut Akademy Sweeden, precum şi Exquisite Bar Solution Complet Training.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.