PAMFLET/ Te-aşteptăm cu drag, Moşule!

PAMFLET/ Te-aşteptăm cu drag, Moşule!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Zâmbete de weekend

Te-aşteptăm cu drag Moşule!

După trei ani în care au avut parte de nuieluşe, gălăţenii speră ca, în sfârşit, Moş Nicolae să îşi întoarcă faţa către oraş

 

Pentru că şi-au plătit taxele la timp, gălăţenii speră să vină în weekend Moş Nicolae

Gălăţenii au fost foarte cuminţi anul acesta şi speră să primească o răsplată pe măsură. Pentru că şi-au plătit la timp toate taxele, inclusiv cele dublate, pentru că au fost cetăţeni model şi nu au făcut mizerie în jurul blocului, pentru că au participat la nenumărate acţiuni în folosul comunităţii, gălăţenii speră ca în acest weekend să vină Moş Nicolae. „Din păcate, în ultima vreme am fost cam obraznici şi, în ultimii trei ani, am avut parte de un alt personaj: a venit Marius Stan. Acum, însă, am avut un comportament exemplar şi sperăm din toată inima să se întoarcă Moş Nicolae, cu care ne obişnuiserăm în ultimul deceniu. Suntem convinşi că îşi va întoarce faţa către noi”, a spus Vasile Gheorghe, pensionar din Ţiglina. Oamenii mai spun că s-au săturat să tot primească nuieluşe special croite de actuala administraţie din teii tăiaţi de pe Domnească. „Am acasă o adevărată colecţie de nuieluşe. Pur şi simplu m-am săturat. Vreau şi eu o viaţă dulce, aşa cum aveam până acum câţiva ani”, a completat Vasile Gheorghe. Din păcate, în ciuda încercărilor noastre repetate, Moş Nicolae nu a putut fi contactat pentru a ne spune dacă vine anul acesta sau pregăteşte o revenire triumfală la anul.

 

Soluţie pentru iluminatul festiv / Stan le-a cerut gălăţenilor să îşi ia adidaşi cu leduri şi ceasuri cu fosfor

Întrucât anul acesta nu a avut bani pentru a ilumina feeric Galaţiul, primarul Marius Stan a găsit o soluţie ingenioasă. Astfel, pentru ca gălăţenii să aibă parte, totuşi, de spectacole de lumină pe străzile oraşului, primarul a recomandat cetăţenilor să îşi cumpere adidaşi cu leduri care se aprind la fiecare călcătură. Recomandarea mai cuprinde un capitol, cel legat de ceasurile cu fosfor. „Ar fi frumos să avem şi noi în oraş luminiţe care se sting şi se aprind. Dacă nu se poate în cadru organizat, din cauza bugetului, măcar aşa să ne mai luminăm sărbătorile. Promit că voi instala difuzoare pe străzi şi voi pune muzică, iar gălăţenii vor sări în sus, vor dansa şi vom avea un adevărat spectacol de lumini”, a spus Marius Stan. Gălăţenii au primit cu entuziasm propunerea primarului. „Partea bună este că dacă ne cumpărăm acum adidaşi cu leduri, îi vom avea pentru mult timp de-acum încolo şi practic am rezolvat pe termen lung problema iluminatului festiv din Galaţi”, a spus Ion Constantin, cetăţean din Galaţi.

 

Tentativă eşuată de atentat la Cudalbi / Un jihadist a turnat apă în sticlele cu votcă

Cudalbiul a fost săptămâna aceasta scena unui atentat terorist eşuat. Un jihadist simpatizant al ISIS a încercat să otrăvească populaţia din comună, turnând apă în mai multe sticle de votcă de la cârciumă. Din fericire, atentatul a fost dejucat şi a fost evitat un adevărat dezastru, cu câteva sute de posibile victime. „Am avut un noroc fenomenal. Nea Georgel, cârciumar la noi în sat, s-a prins că ceva este în neregulă atunci când a desfăcut prima sticlă de votcă suspectă. Nu sigiliul rupt l-a făcut să îşi pună întrebări, ci nasul lui fin l-a ajutat să descopere otrava din licoarea vieţii”, a spus Rică Valentino, poliţist din Cudalbi. Privit cu admiraţie acum de toată comunitatea cudălbeană, cârciumarul Georgel nu se consideră un erou. „Am făcut ceea ce ar fi făcut oricine. Cred că este vorba de instinctul de supravieţuire. Atunci când sesizezi un pericol faci tot ce îţi stă în putere pentru a evita dezastrele. Nu sunt un erou, sunt doar un profesionist care şi-a făcut treaba”, a declarat Nea Georgel. Sticlele de votcă botezate cu apă au fost detonate pe un câmp de la marginea comunei, cu ajutorul celor de la ISU Galaţi. „Nu am riscat nimic, am făcut o groapă adâncă, iar lichidul periculos a fost neutralizat în siguranţă”, a spus şeful ISU, colonelul Marcel Stănescu.

 

BNR ia o serie de măsuri pe placul cudălbenilor: „Vrem să stimulăm consumul”

Banca Naţională a României a anunţat o serie de măsuri menite să crească eficienţa economică a ţării, printre care se numără cele care stimulează consumul. Vestea a fost primită cu un entuziasm greu de descris în localitatea gălăţeană Cudalbi. Sute de oameni au ieşit din cârciumi şi au defilat pe uliţele comunei purtând pancarte cu chipul guvernatorului Mugur Isărescu şi aruncând în aer cu sticle goale de băutură. „În sfârşit o decizie înţeleaptă. Vă spun, consumul trebuia stimulat de mai multă vreme. Noi, aici, la Cudalbi, am fost nişte revoluţionari, adevăraţi eroi în materie de consum. Am fost printre puţinii oameni din ţară care au dus greul consumului, alături de cei din oraşul cu care suntem noi înfrăţiţi, Vaslui. Este îmbucurător că BNR s-a gândit să facă acest pas”, a declarat Mitică Păhărel, cudălbean. De altfel, localnicii sunt pregătiţi să facă tot felul de seminarii şi cursuri de pregătire cu toţi ceilalţi cetăţeni ai ţării. „Dacă se va apela la noi, le vom împărtăşi cu mare drag din experienţa noastră. Sigur că suntem dispuşi să oferim din înţelepciunea noastră în materie de consum”, a mai spus Mitică Păhărel.

 Moşii de Iarnă


Ciumacenco, război total cu greii PNL

Le-a ridicat ştergătoarele maşinilor parcate în faţa sediului

 

Nicuşor Ciumacenco dovedeşte încă o dată că este una devărat revoluţionar în materie de politică. După ce a ajuns întâmplător în curtea PNL-PDL, Ciumacenco a început să se răţoiască la greii partidului, doar-doar l-or băga şi pe el în seamă, ca să se poziţioneze mai bine în cadrul organizaţiei. Ciumacenco a lătrat de câte ori a avut ocazia la relicvele din PNL, iar la ultima şedinţă a arătat că războiul său a ajuns în punctul maxim. Astfel, în drum spre şedinţă, Ciumacenco a dat dovadă de un tupeu dus la extrem şi le-a ridicat ştergătoarele de la maşinile greilor din PNL parcate în faţa sediului. „A fost crâncen. Nicuşor a ridicat ştergătoarele, în vreme ce greii din PNL tăceau mâlc pe scaunele lor din sala de şedinţe. Nimeni nu a scos niciun cuvânt. A fost teroare pur şi simplu. Cu această mişcare, Ciumacenco a demonstrat că se poate lua oricând la trântă cu cei mai de temut lideri politici ai partidului”, a declarat o sursă din PNL. Contactat telefonic pentru a ne relata punctul său de vedere, Victor Paul Dobre a admis că Ciumacenco deja i-a cam pus la punct. „E o atmosferă tensionată, tinerii din partid au început deja să îşi facă simţită prezenţa, să ridice vocea la noi. Acum, cu ridicatul ştergătoarelor de la maşini s-a cam ajuns în punctul maxim al conflictului, încercăm să îl gestionăm cu înţelepciune. Probabil că ne vom retrage”, a admis Victor Paul Dobre.

 

NicuşWar Ciumacenco

 

Cinematograful din Galaţi dă idei şi hoţilor

Începe campania „Cineva la tine-acasă”

 

Deschiderea cinematografului din Galaţi a fost primită cu entuziasm de toate păturile sociale din oraş. Adică inclusiv de hoţi, care deja îşi freacă mâinile de bucurie. „Până nu demult, în Galaţi nu prea aveau oamenii ce face şi stăteau mereu acasă. Pentru noi era un adevărat dezastru. În ultima vreme, însă, lucrurile parcă s-au mai dezmorţit în acest sens, astfel că oamenii deja au început să îşi mai părăsească apartamentele. Acum, cu deschiderea cinematografului, va fi raiul pentru noi. Este momentul să lansăm şi noi campania „Cineva la tine-acasă”, o campanie dedicată celor care pleacă la distracţie în oraş”, a declarat un hoţ gălăţean sub protecţia anonimatului.

 

Casa de Filme 3D


Bodgan Ciucă spune că nu el şi-a angajat sora

„De fapt, ea m-a angajat pe mine”

 

Bogdan Ciucă reacţionează în povestea cu angajarea ilegală a propriei surori la cabinetul său parlamentar. Conservatorul gălăţean spune că lucrurile nu stau deloc aşa cum s-a spus şi că, de fapt, este o victimă a unei campanii de denigrare. „Adevărul este că nu mi-am angajat sora la cabinetul meu parlamentar. Ea era deja acolo şi, când am devenit eu parlamentar, m-a angajat ea drept şeful ei. Acesta este adevărul, se poate vedea în acte. Hârtiile demonstrează că ea a fost la cabinet înaintea mea”, a declarat Bogdan Ciucă. Acesta a cerut şefilor din Parlament să i se facă dreptate şi să i se ofere o compensaţie bănească de 100.000 de euro, ca o compensaţie pentru traumele provocate de aceste neadevăruri.

 

Bogdan Ciută

 


Florin Pâslaru a votat pentru arestarea lui Dan Şova

„Credeam că-mi votez o majorare de salariu”

 

Florin Pâslaru a fost confuz săptămâna aceasta, la şedinţa în care s-a cerut Parlamentului avizul pentru arestarea lui Dan Şova. Pesedistul gălăţean a declarat imediat după vot că nu a vrut să îl dea în primire pe Dan Şova şi că a crezut că votează pentru altceva. „Vă spun sincer că eu am crezut că se vota o majorare de salarii pentru noi, parlamentarii. Dacă ştiam că e vorba despre Şova... De fapt, acesta este şi motivul pentru care am venit la Parlament în acea zi. Acum aflu că, de fapt, l-am băgat în nasoale pe Dan Şova. Asta e, sper să mă ierte”,a spus Florin Pâslaru.

 

Vandam Şova


Panică la Galaţi

Codruţa Kovesi vine în vizită de lucru

Politicienii gălăţeni sunt în alertă de câteva zile încoace, după ce procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a anunţat că vine în Galaţi în vizită de lucru. „Nu înţeleg de ce vine pe aici. Ce are de văzut? Ce treabă are? Nu îşi poate vedea de Bucureştiul ei? Să stea în banca ei”, a spus revoltat un polician local.


Nenorociri peste nenorociri abătute asupra Galaţiului

Eugen Durbacă vrea să candideze la Primărie

Cele mai negre temeri ale gălăţenilor s-ar putea împlini la anul. Eugen Durbacă şi-a reafirmat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Galaţiului. „Se ştie că o nenorocire nu vine niciodată singură şi istoria se repetă. Nu ştiu, parcă Galaţiul ăsta e blestemat”, a comentat Georgel George, cetăţean din Galaţi.

Primatul Galaţiului


Pamflet în versuri

Un membru de partid (strict secret) de Submarin Cosorescu

Amanta mea e strâmbă de sforţare...

şi-mi dă de treabă...(zilnic)...s-o îndrept

la strung, la ferăstrău, pe nicovală,

cu vorbe dulci şi cu faringosept!

 

Că a răcit...lucrează la partide

cu cinci sau şapte membri, cu mai mulţi...

uită să-nchidă geamul şi o trage

curentul strict secret pentru adulţi!

 

Mi-i milă tare...o dezdoi cu grijă,

să nu se rupă...vai de capul meu...

îmi place mult s-o văd cum se destinde...

mă simt un membru...(de partid)...şi eu!

 

Şi-o rog frumos: te rog frumos, amanto,

las-o mai moale cu serviciul tău,

nu mai umbla de colo-colo, spune-mi

ce să-ţi mai fac, să nu-ţi mai fie rău!?

 

Şi o repar...o tot repar întruna...

nu-mi dă nimic...nu are bani mărunţi...!…

Mă simt un membru de partid în ploaie...

adio...gata...mă sus trag în munţi!


Bulă personaj: Brrrr, e un frig rău de tot. Dar, asta e, trebuie să îl suportăm, pentru că altfel nu vin cu concerte Hruşcă şi Bănică.

 

Legendă: Gălăţenii privesc mereu partea plină a paharului


Bulă Stan: Auzi, lasă-mă şi pe mine să copiez, că nu am învăţat nimic. Hai, te rog, că îţi dau un contract baban de la Primărie.

 

Legendă: Marius Stan, la examenul de Administraţie Publică


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1477 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 02:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.