Bade, pălărie nouă / Tu mi-ai stins lumina-n două

Bade, pălărie nouă / Tu mi-ai stins lumina-n două
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Sâmbătă seară, locuitorii din zonele electrificate ale României au sărbătorit "Ora Pământului". Unii au băut, alții au ținut de șase, în timp ce Marcel Ciolacu era cât pe ce să plece cu plugul, ca de sărbători, pe motiv că de asta este ora pământului: să fie lucrat. Norocul lui Maricel a fost că unul dintre consilieri i-a atras atenția că "Ora Pământului" are 60 de minute ale pământului. Fapt pentru care, premierul a anunțat că luminile din Palatul Victoria vor fi stinse, timp de o oră, fiindcă "domeniul energiei are o importanță strategică". Nu de pomană, în 2022, UE anunța că pregătește Legea Robin Hood pe energie, de care vor beneficia mulți europeni. Practic, au plafonat prețul la legendara pălărie, pe care o poartă Robin Hood când citește contorul electric. Surse răutăcioase spun că, după ce-a stins lumina în Palatul Victoria, Ciolacu s-a împiedicat strategic, de era să cadă cu guvernarea-n sus.

* Și la Galați a fost marcată "Ora Pământului". Cioclii de la Cimitirul "Eternitatea" și-au dat ceasul cu o oră mai târziu, iar pe Brăilei, în zona Colegiului "Costache Negri", a fost întrerupt iluminatul public. Dacă același lucru s-ar fi petrecut în Piața Centrală, azi ne puteam lăuda că Galațiul a făcut economie de piață.

* Mulți dintre noi știm că atunci când este voință, ne pică din cer. Totul e să nu facem nimic, ca să nu speriem vânatul și pronia divină. Acum două seri, locuitorii din nordul județului Tulcea au primit un mesaj RO-Alert: "Există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian."

Cum încă nu e sezonul perelor mălăiețe, gurile pofticioase spun că, acum, mulți dintre tulceni trăiesc cu convingerea că accelerația gravitațională e o certitudine.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1417 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.