Noul stadion de la Galați va avea aeroport fluvial

Noul stadion de la Galați va avea aeroport fluvial
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

* În timp ce președintele țării dădea birt cu fugiții spre Coreea de Sus, pe calea aerului expirat, românii rămași în țară se pregăteau să-l biruie pe balaur, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Pentru cei de la ANAF și Ministerul Finanțelor, verbul "a birui" are o semnificație aparte, deși evidentă şi neplăcută. Că nu de pomană ni se mai spune "plătitori de biruri".

Cu puțin noroc, până se întoarce Iohannis în țara-i natală, la Galați se va fi construit un nou stadion de aproximativ 40.000 de blocuri. Scuzați, m-a furat peisajul! E vorba despre un stadion de 25.000 de locuri. Nu de semiutopia asta mă tem, ci de distopia în care, Doamne ferește, consumul de semințe de floarea-soarelui în incinta stadionului ar putea fi interzis. De unde știu?! Mi-a citit Cornetti Sandu în cafea, în funcție de zodie.

* Deunăzi, mă plângeam cu lacrimi imaginare de crocodil că, deși campania electorală e în toi, încă n-am auzit nimic despre "aeroportul de la Galați", ăla pe care-l tot construiește Meșterul Manole, din 4 în 4 ani, pe unde apucă. M-am înșelat. Acu' 3 zile, mi-a povestit un domn taximetrist că l-a transportat pe unul dintre candidații la șefia Consiliului Județean Galați. Inevitabil, printre promisiunile rostite în habitaclu, i-a scăpat și porumbelul noului aeroport de la Galați. În sfârșit! M-am temut de pomană, precum defetistul la poarta de îmbarcare nr. 9. Sper să nu-l construiască prea departe de noul stadion. Nu de alta, dar la consacratele scuze ale echipelor de fotbal obosite, care ne vor vizita aglomerarea urbană, se va adăuga încă una: "Ne-a luat o veșnicie să ajungem de la aeroport la stadion!" Ar fi păcat să ni se bagatelizeze frumusețe de veșnicie, mai ales că sărmana veșnicie păstrează încă aura inefabilă a celei născute la sat. Să mă ierte moașa, dar altă rimă n-am găsit!

* Modelul catalan de a-i ține pe turiști departe de orașul Barcelona începe să prindă și la noi.

Autoritățile de la Galați se gândesc foarte serios să-l coopteze în echipa de promovare a turismului de la poalele turnului de televiziune de lângă bătrânul fluviu pe arhitectul șef al celebrei localități Toflea. Da, ați ghicit, e vorba despre Gaudi A4.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 7953 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 14:39

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de Smaranda
    Joi, 25 Aprilie 2024 16:17
    46.97.176.***
    Tare articol. Haz de necaz, ce altceva mai putem face? Felicitări autorului.
    0
    0
  • postat de Giuliano Dirt
    Miercuri, 24 Aprilie 2024 20:06
    213.233.88.***
    Prima dată se va turna fundația tunelului de sub Dunăre care va lega astroportul de la Pisica de portul de împădurit pentru iachturi subacvatice.Intre acesta si noul stadion va fi construită o pasarelă pentru columbofili si un tren de mare viteză care va face stație la Barboși și Brăila.
    1
    4
  • postat de Eu
    Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:32
    128.127.117.***
    Hahahaha, ce tare ! Felicitari realizatorului articolului !
    1
    11
  • postat de Mariusica bubulica
    Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:21
    86.124.201.***
    Cat am râs...
    1
    6

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro