Maestrul Cîrstoiu și găina eroină

Maestrul Cîrstoiu și găina eroină
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Suntem în săptămâna la finele căreia trecem la ora de vară. Ascultându-l pe Ciolacu vorbind despre însemnătatea metafizică a pământului și a acestui eveniment, aș zice că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vom dormi mai puțin, sau, de ce nu, mai mult. Este singurul mod în care pot evoca somnul rațiunii care naște monștri vii, de ca și cum aș vorbi despre demografia prost înțeleasă.

* Sănătatea noastră e atât de importantă, încât abia ieri mi-am dat seama că numai urzicile nu daduseră buzna să mi-o impresioneze. Potrivit nutriționiștilor și unui ziar care i-a citat, "urzicile combat anemia, astenia, infecțiile urinare și au grijă și de frumusețea ta".

Slavă Domnului că suntem în Postul Paștelui, când urzica se bucură de o popularitate pe deplin justificată, mai ales din punct de vedere duhovnicesc! Însă cel mai mult mă bucură faptul că urzicile au grijă de frumusețea omului. Nu întâmplător, îl auzeam pe tata spunându-mi, adesea: "Frumos ar fi să mâncăm urzici, însă e păcat să neglijăm găina aia care s-a împiedicat ieri, la insistențele maică-tii de a sărbători "Muj Day".

* Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre un nou mandat: "Nu are cum să fie mai rău decât acum." Cu această convingere, Nicușor Dan a încercat să le dea peste nas celor care cred că el n-are simțul umorului involuntar. În cazul în care va câștiga un nou mandat de primar, normal ar fi ca Nicușor să spună: "Când ne-o fi mai rău, ca acum să ne fie!"

* Pentru că a fost confundat cu un maestru al jurnalismului din Găgești, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, Ion Cîrstoiu, le-a promis șefilor lui că, precum președintele Statelor Unite, va grația găina aia care a născut pui vii.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1572 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.