Despre bunul român

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ce plictiseală, domnule, să n-ai matale o bătaie ca lumea în zi de vot, să lipsească beţivii din peisaj şi alte alea... Chiar îmi povestea un coleg de breaslă că în anii ’90 ieşea iureş baban, când era vorba să meargă România la scrutin. Acum, dacă se mai fură nişte ştampile, se abuzează de urna mobilă, o suveică, o şmecherie de tip Maradona, chestii supte din deget... Am ajuns de râs, pe bune.

* Apucatu-m-am ieri să scriu în miezul zilei, fără chef, cu apeluri pierdute de la amici cărora le mirosea a grătar, cu biroul plin de hârţoage, cu sondaje la negru, pe Internet... E drept, plecasem cu stângul în duminica votului, mă călcase pe bombeuri Livişor de la Teleorman. Conştient că e în direct la mai toate canalele de ştiri, mustaţă de la Guvern şi-a permis ditamai aroganţa. Am votat româneşte, a spus răspicat vicele de Executiv, şi le sugerez bunilor români să voteze la fel, adică româneşte. Carevasăzică, să punem ştampila cu giulgiul în cap? Ce înseamnă buni români, bre, sau, ca să-mi rezolvi ambele dileme dintr-o singură lovitură, ce înseamnă bun român? Românul bun e sinonimul fraierului? Ziceam şi eu aşa.

* Scrutinul de anul acesta (mă refer la întreaga salată prezidenţială, adică şi la turul secund) mi-a fost marcat de confesiunea unei distinse absolvente de şcoală profesională. Meseriaşă, n-am ce zice, calificată la locul de muncă. Întrebată fiind pe cine va alege în lambada prezidenţială, madama a rostit răspicat numele unui candidat. Important, nu spui cine, s-ar putea interpreta. Bun, îmi zic, dacă e aşa de convinsă, cu siguranţă are argumente imbatabile. Pe naiba, individa mi s-a confesat că-l votează p-ăla din simplul motiv că ar ocupa prima poziţie pe buletinul de vot, ipoteză anulată în momentul în care am ajuns la urne. Nu-i ieşise bănuiala şi aş fi dispus să pariez că nu şi-a dat seama, ştampilând altă creatură. Evident, partenera de dialog s-a folosit de prilej pentru a afla şi preferinţele subsemnatului şi n-a zăbovit să mă contreze după ce i-am mărturisit pentru cine voi ieşi din casă. Hăăă, n-are nicio şansă, domnule, nu vezi că e pe ultimele poziţii în buletinul de vot!? What the f...?

Citit 694 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.