Cine m-a enervat. Şi de ce

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a terminat cu votarea, gata cu ura între tabere, începând de astăzi vom trăi în pace şi armonie, scuza-mi-aţi graiul lemnos... Ce m-a enervat pe parcursul interminabilei campanii electorale? Destule:

1. Şmecheria organizatorilor care, ca din epoca Anei Pauker încoace, şi-au dorit mai mult victoria, vorba fotbaliştilor, dar în condiţii acceptate numai de ei. Vreau să fiu cel mai bun, dar, ca să nu am emoţii, voi elimina pe parcurs obstacolele – acesta a fost, în linii mari, laitmotivul celui care a tipărit buletinele de vot.  

2. Găbiţa Firea. Tanti aia care prezenta ştirile la televizor, devenită purtătoare de cuvânt în campania candidatului Ponta şi care, pentru a-şi proteja şeful de trib, şi-a permis să emită păreri cu mult peste firesc. Deci n-a purtat cuvinte, a dus în spate chiar filosofii de moarte şi maternitate.

3. Candidatul Tăriceanu. O dezamăgire, nu şi cea mai mare (am identificat-o şi pe aia). A, să nu înţelegeţi că fostul şi probabil viitorul premier m-ar fi decepţionat, n-aveam aşteptări de la aşa-zisul liberal, ci de la votanţii săi din primul tur. Pe cine ai vota la prezidenţiale, întrebam cunoştinţele, şi mă aşteptam la unele răspunsuri vehemente – laie or bălaie. Mi s-a cântat însă şi pe alte voci, eu votez cu Tăriceanu, căci în mandatul său s-a trăit cel mai bine. Uau, zic, ăsta a fost şef de Guvern în Germania? Sau, mai bine zis, guvernarea cu buletinul de până în 2008 e sinonimă cu bunăstarea? Aşadar, cu toate că de la intrarea în cursă era iepuraşul de dreapta al atletului de stânga, unii l-au ales ca fiind ambrozia de liberalism din spaţiul carpato-danubiano-Ponta.  

4. Cea mai cea? Da, Tudor Gheorghe, omul-orchestră la concertul căruia voiam să-mi cumpăr bilet... La începutul lunii decembrie revine la Galaţi şi nu prea-i ratasem spectacolele... I le savuram, mă regăseam acolo, erau clipele de introspecţie fără de care evoluează numai telefoanele inteligente, nu şi omul. După ce şi-a ataşat aura de numele unuia dintre candidaţi (putea fi şi celălalt, aş fi trăit aproape acelaşi sentiment), pot spune că salcâmii au înnebunit pe bune.

Citit 1059 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 16:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.