Masculii veritabili pocnesc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anii trecuţi eram condamnaţi să fredonăm sintagma Iadul Alb, oximoron pe care fetele de la meteo nu-l vor pricepe nici la umătoarea reîncarnare. Aceleaşi purtătoare de buze ne prezintă şansele de boală, avort, deces şi alte situaţii indigerabile. Exact cum citiţi, şanse de, nu probabilitate, ci şanse... Inclusiv madama Esca, o bornă a abecedarului de prompter, clocoteşte în cavitatea bucală această nefericită expresie. Mă rog, am deviat de la subiect - aşadar, după Iadul Alb, avem de-a face cu Furia Iernii. Unde aţi mai văzut zăpadă şi gheţuş în decembrie? Doamne, câtă incongruenţă, ăştia chiar au dreptate!

* Luni şi marţi, între Crăciun şi Revelion. Două zile părăsite, oaza celor care nu şi-au burduşit traistele înainte de Ajun, şansa (of, de data asta e folosită corect) unora de a povesti între două cafele şi un pachet de ţigări cum au petrecut şi ce mai au de făcut de sărbători, alt termen introdus abuziv în meniul finalului de an. Fată, şi ai fost acolo? Da, fată, ha, ha, ha... Şi gata ziua de lucru. Mai nasol e când unii vor povesti cât de mult i-a pătruns fiorul magiei, cum au visat ieslea şi aşa mai departe, bolţari verbali care te fac să regreţi că n-ai intrat în comă alcoolică pentru a evita întâlnirea cu povestitorul de muşcate şi ficuşi de sufragerie.

* Ziceam ceva de sărbători? Îhî. Ce-s alea? Ce-i ăla Revelion, bre? Trecerea dintre ani şi-a tras soclu pe timpul lui Nea Nicu - era nevoie de o alternativă pentru Crăciunul care nu fusese halit pe de-a-ntregul cu Gerilă şi renii lui de panaramă. Aşa a apărut Revelionul scris cu majusculă, de aici şi felicitarea Sărbători fericite. Există Crăciunul, Sf. Ştefan, apoi Vasile cel Mare şi Sf. Ioan. Mi-e greu, însă, a crede că cel care te înnobilează cu urarea care conţine şi termenul de sărbători se gândeşte la noaptea de Vasile, Sfântu’, când mi-a luat căciula vântu’. Lui îi sare gândul la salata de bouef de la doişpe noaptea şi, mai ales, la pocnitorile pregătite să zdruncine şi mai tare liniştea celor din jur. Un bărbat adevărat fără pocnitori la doişpe noaptea nu e mascul destul, ar fi păcat să vă scape acest aspect...

Citit 899 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 14:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.