Morcovul de după

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Papa Francisc ar putea face stand-up comedy, are textieri buni. Stop! E un soi de satiră, dragi simpatizanţi ai Charlie Hebdo, dar n-am răspândit bancuri cu Sfântul Părinte în budigăi... Şi nu mi-s catolic. Repornesc ştirea iniţială - locatarul de la Vatican afirmă că, pentru a fi buni creştini, nu trebuie să ne înmulţim ca iepurii. Adică să nu mâncăm morcovi în loc de ţigara de după sau ce? Facem apologia prezervativului?

* Aşadar, mi-am permis o glumă, m-am dat cu sania până la capătul acestei anecdote şi m-am întrebat dacă cineva se poate simţi lezat. N-am mai fredonat placa aia cu libertatea de expresie, o idioţenie pe care publicul larg - cu riscul de a mă repeta - n-o va înţelege în veci. Aşadar, am luat în derâdere o spusă a Papei, nu imaginea sa: m-a interesat afirmaţia numărului 1 din lumea catolică, nu marca izmenelor sau a şosetelor sale.

* E valabil sfatul şi pentru Biserica Ortodoxă Română: lăsaţi-o mai uşor cu opiniile politice, social-economice şi horoscopice, deoarece vă interesează deloc spre nicidecum! Vrem doar poveşti spirituale, pilde, rugăciuni... N-am chef de predici aruncate pe marginea ideii de bunăstare câtă vreme vă adăpostiţi în bolizi cu geamuri fumurii. Iar dacă fi-va să-mi vină cheful de a rumega morcovul de după, o voi face fără să mă tem de presiunea cuiva. Să fim iepuri, na!

* Apropo de percepţia utilizatorilor de Internet, despre ce înţeleg aceştia (cei mai mulţi dintre ei) prin libertate de exprimare. Scriam anul trecut despre combinaţiile deşteptului care a fost prefect de Galaţi şi care, cât ai bate din palme, a ajuns la al patrulea dosar. Nu l-am făcut niciodată hoţ, n-am probe, şi nici asasin, chiar dacă se spune despre domnia sa că ar fi tocmit un interlop ca să degajeze lumea de un ciripoi. Grele, aşadar. Eh, mi-am permis la un moment dat doar să mă iau de frizura sa, considerând că are o figură de miel tulburat (ceva de genul ăsta, nu cine ştie ce figură de stil, o găselniţă), şi mi-au sărit în cap nişte gospodine în subsolul articolului. Pesemne că era mai grav să te iei de acarieni decât de faptele sale.

Citeşte şi: Să-ţi fie ruşine, Milka!

Citit 797 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.