Disidenţii de sufragerie

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* A venit iarna. Ştefan Hruşcă ştia de câteva luni. Să însemne că are pile la serviciile secrete?

* Ieri a nins în judeţul Galaţi. Uau, se mirau unii pe Feisbuc de ca şi cum ar fi plouat cu dropii. Marii IT-işti ai planetei ar trebui să născocească nişte aplicaţii cu zăpadă de sufragerie. I-ar mai scuti pe unii de nişte emoţii.

* Apropo de aşa-zisa reţea de socializare; e zonă de bârfă, nene, cel puţin la români. Scriau zilele trecute nişte ipocriţi că, vai, avem chef de serbările oraşului la o lună de zile de la nenorocirea de la Colectiv. Eu aş propune să anulăm şi Crăciunul, căci despre bairamul de Revelion nici nu se mai poate vorbi - e sărbătoare comunistă, venea la pachet cu Moş Gerilă. Să defalcăm, aşa cum făcea şi Mioriţa înainte de transhumanţă:

1. Dacă patinăm pe principiul enunţat mai devreme, nici Ziua Naţională a României n-ar trebui desfăşurată în 2015. O ambalăm şi o ţinem în sală. Sau ce?

2. A da câteva spectacole în aer liber pentru oamenii unei cetăţi, căci e un moment special în istoria urbei, nu e totuna cu a întina memoria unor nevinovaţi măcelăriţi de corupţie şi incompetenţă. Într-o ţară în care, în ciuda furtunoaselor mişcări de stradă, se fură în continuare cu acelaşi spor, se trece pe roşu, se conduce cu viteză şi alcool în bot (vezi cazul revoltător al bieţilor poliţişti loviţi violent la Tuluceşti zilele trecute) calamitatea nu e cântăreaţa care urcă fără voce pe scândură într-un eveniment patronat de municipalitate. Doar să vrei tu să vezi altfel, să te joci de-a disidenţii şi vardiştii.

3. M-aş bucura (şi ar fi un act de normalitate) ca nimeni în afara apropiaţilor celor pieriţi sau răniţi în incendiul de la clubul bucureştean să nu mai emită păreri populiste izvorâte din această tragedie. Găsiţi alţi termeni de comparaţie, nu-i mai tulburaţi pe oamenii care ştiu cu adevărat ce înseamnă să-ţi pierzi copilul într-un iad terestru! Sunt sătul de aceşti Bebe Ivanovici „care au murit degeaba la Revoluţie.”

Citit 540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.