Intervenţii pe drumurile din localităţile care s-au extins. Porţiuni din DJ-uri, asfaltate cu 7 milioane de euro

Intervenţii pe drumurile din localităţile care s-au extins. Porţiuni din DJ-uri, asfaltate cu 7 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea din fonduri proprii a investiţiilor din cadrul proiectului "Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene", în valoare de aproape 31 milioane de lei (în jur de 7 milioane de euro - n.r.). În fapt, este vorba de lucrări de modernizări şi reparaţii pe 15 porţiuni de drum judeţean, totalizând o lungime de 25 de kilometri.

"Sunt fie porţiuni de drumuri judeţene vechi, cu covoare asfaltice unde nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, fie sunt localităţi care s-au extins - zone de extravilan care au devenit intravilan - iar cei care şi-au făcut locuinţe noi au construit de o parte şi de alta a unui drum judeţean din pământ. De exemplu, la Jorăşti s-au făcut case pe o lungime de vreo 600 metri, iar drumul va fi extins cu 1.000 metri. La Roşcani, la fel. La Buciumeni, între Vizureşti şi Tecucelu Sec, între două porţiuni de drum judeţean asfaltate, exact în localitate, în sat, era un drum din piatră. La Brăhăşeşti, iarăşi, înainte de ajunge în localitate e porţiune de drum deteriorat. La Ţepu e o porţiune de vreo 4,9 km unde se va pune covor asfaltic, care este şi cea mai mare porţiune. Şi la DJ 251 mai e o completare la proiectul pe POR. Şi nu în ultimul rând, e prins şi drumul de agrement care duce la Pădurea Gârboavele, tot drumul din pădure va fi modernizat, dar vom lăsa, în zona mai rustică, şi o porţiune cu piatră cubică, unde se va interveni însă cu reparaţii. Una peste alta, sunt porţiuni de drum pentru care nu am fi putut obţine finanţare dintr-o sursă europeană sau din fonduri de la Guvern, dar trebuie făcute şi vor fi făcute din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, în total aproape 7 milioane de euro", a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Studiul de fezabilitate şi expertiza tehnică pentru acest proiect au fost realizate, iar de la 1 martie se va lansa procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei. Achiziţia va fi însă cu o clauză suspensivă, dat fiind faptul că sunt întârzieri în aprobarea bugetului. Conform proiecţiilor actuale, dacă nu apar întârzieri în avizarea achiziţiei la ANRMAP, procedura de desemnare a unui câştigător ar putea fi finalizată în luna iunie, iar din luna august, septembrie ar putea începe lucrările. În opinia preşedintelui CJ Galaţi, chiar dacă lungimea de drumuri nu este foarte mare, dat fiind faptul că lucrările se vor desfăşura pe raza mai multor localităţi, este puţin probabil ca proiectul să fie finalizat în 2019, însă în 2020 asfaltarea tuturor porţiunilor de drum va fi încheiată.

Citit 2104 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 06:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.