PD-L acuză Primăria de incompetenţă şi rea-credinţă!

PD-L acuză Primăria de incompetenţă şi rea-credinţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După Curtea de Conturi, o comisie a CL?  * „Nu am date concrete, dar date există!” – ne asigură senatorul Necula

Fapt total neobişnuit la o conferinţă de presă, senatorul PD-L Marius Necula (FOTO) a întrerupt vineri conferinţa pentru a răspunde la telefon.

La celălalt capăt al firului era şeful Curţii de Conturi Galaţi, pe care senatorul democrat-liberal îl rugase să mai verifice o dată situaţia controlului făcut la Primăria Galaţi, soldat cu constatarea neîncasării a 50 milioane de euro din taxe.

„La solicitarea mea, a trimis-o mai departe la Curtea de Conturi Bucureşti. Raportul nu este final, pentru că sunt primari care au făcut contestaţii”, a spus senatorul.

Necula a promis că va verifica zvonuri, „informaţii paralele” şi „confidenţiale” şi despre modul cum se gestionează banii europeni la nivelul Primăriei.

L-am întrebat pe parlamentar dacă termenul folosit, de „posibilă fraudare” se bazează pe dovezi concrete.

„Informaţii am. Nu am documente, nu am filmări – nu pot să spun: Cutărescu şi-a luat dreptul… Dar eu vă spun că da!” Deci, „nu am date concrete, dar date există!”

Necula a observat că şi în cazul execuţiei bugetare pe 2008, publicată pe site-ul Primăriei, „chiar şi după raportările lor  lipsesc nişte bănuţi!… Câteva milioane de euro sunt lipsă la apel” doar la o primă vedere.

Senatorul PD-L i-a criticat cu această ocazie şi pe juriştii departamentului juridic al Primăriei.

Comisie de anchetă

„Eu am sugerat consilierilor locali [PD-L]  să solicite la nivelul Primăriei şi al Consiliului Local Galaţi o comisie de anchetă, pentru a vedea cine se face vinovat de neîncasarea acestor sume, cine a luat comisioanele şi cine trebuie să plătească această neglijenţă. Îi spun «neglijenţă», pentru a nu spune «furt din banii gălăţenilor»”, a anunţat Necula. 

Consilierul local PD-L Viorel Trif a confirmat imediat că grupul consilierilor democrat-liberali va iniţia, în prima şedinţă a Consiliului Local (CL) Galaţi, un proiect de hotărâre care să stabilească componenţa şi obiectivele comisiei.

Comisia ar trebui să verifice de ce nu s-au încasat creanţele, dacă s-au făcut adrese către datornici, dacă, în schimbul unor comisioane, au fost „iertaţi” mari datornici.

Senatorul a comparat „iertarea” de datorii contra încasarea de şpagă cu propunerea pe care i-a făcut-o un „parcagiu” într-o parcare: „Cu durere sau fără durere?”

„Cu durere” însemnând mai scump şi cu chitanţă, „fără durere”, doar o şpăguţă. „Aşa s-a întâmplat probabil şi cu concesiunile, fără durere”, presupune parlamentarul. 

Comisii au mai fost, comisii vor fi…

O comisie a CL care verifica exact legalitatea concesiunilor şi închirierilor, al cărei preşedinte era consilierul Viorel Trif, a fost desfiinţată în 2008, după numai câteva luni de funcţionare, printr-o hotărâre iniţiată de primar şi aprobată de majoritatea din Consiliu, a precizat ieri consilierul democrat-liberal:

„Comisia şi-a încetat activitatea înainte de a începe practic gestionarea acestui proces!” Respectivul proces este gestionat acum de aparatul primarului, a mai precizat consilierul.

„Este clar că această comisie deranja”, crede şi senatorul Necula, care a conchis la adresa Primăriei Galaţi: „Îi acuz public de incompetenţă, rea credinţă şi lipsă de respect pentru banul public”, căci acele 50 milioane euro puteau însemna apariţia a 5.000 de locuri de muncă.

Citit 1552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.