Chinezii vor traversa Dunărea dinspre Zaclău!

Chinezii vor traversa Dunărea dinspre Zaclău!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Podul peste Dunăre va porni de la Zaclău!” – a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţului Tulcea, Victor Tarhon. Construcţia va dura patru ani.

Declaraţia a fost făcută la sediul Consiliului Judeţului Galaţi, cu ocazia semnării Acordului de parteneriat între judeţele Tulcea, Galaţi şi provincia Hubei din China, provincie înfrăţită cu judeţul nostru.

Proiectul, blocat o vreme după ce, iniţial, în timpul unei vizite a fostului premier Adrian Năstase în China, demarase un studiu de fezabilitate, a fost reluat de partea chineză, reprezentată ieri de Excelenţa Sa Xa Tien Chin, preşedintele Camerei de Comerţ şi Parteneriate din Wu Han, capitala provinciei chineze.

Podul ar urma să pornească spre noi din judeţul vecin, din comuna „I.C. Brătianu”, fostă „23 August”, fostă Zaclău.

Cheltuielile vor fi recuperate din concesionarea de terenuri pe malul drept al Dunării, extinderea Galaţiului fiind blocată în prezent pe malul stâng de bariere naturale, a explicat ieri preşedintele Tarhon.

Terenul de peste Dunăre este mai solid, deci şi lucrările de construcţie vor fi mai ieftine, a spus, la rândul său, primarul Dumitru Nicolae, care a primit promisiunea preşedintelui tulcean că va concesiona teren gălăţenilor pentru ridicarea inclusiv a unor adăposturi pentru câini.

Primarul Nicolae afirmă că a găsit de mai multă vreme soluţia construirii, cu bani europeni, de padocuri pentru câini comunitari în zona fostei plaje Cocuţa, dar că nu a putut lua până acum legătura cu conducerea judeţeană a tulcenilor.

Cofinanţarea gălăţenilor va consta de fapt din asigurarea spaţiilor de cazare a staff-ului tehnic chinez, în vilele CJ de la Zătun şi Vlădeşti, reabilitate pe bani europeni.

Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a negat însă zvonul că o parte dintre oaspeţii chinezi vor fi cazaţi la Muzeul Satului de la Gârboavele.

(CLICK AICI pentru mai multe amănunte incendiare)

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.