Apartamentele CJ: rămâne cum am stabilit!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Apartamentele CJ: rămâne cum am stabilit!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După recalculare, diferenţele faţă de valorile de inventar sunt de maxim 5.000 de lei * Sunt şi apartamente care s-au ieftinit! *

Printre proiectele de hotărâre care au trecut vinerea trecută cu extrem de multă uşurinţă de votul consilierilor judeţeni se numără şi cel privitor la reevaluarea unui număr de 37 de apartamente aflate în domeniul privat al Consiliului Judeţului Galaţi şi propuse la vânzare către actualii proprietari. Spunem „cu prea multă uşurinţă” pentru că trebuia acordată ceva mai multă atenţie unor apartamente de lux vândute la preţ de garaje! Consilierii judeţeni au avut la mapă o evaluare făcută de inginerul Silvia Dinu, membru titular ANEVAR.

Dacă este să comparăm evaluarea precedentă, făcută în 2011, (care reprezintă valoarea de inventar) cu cea realizată de Silvia Dinu, preţurile acestor apartamente nu diferă cu mult. Vorbim despre valori ale apartamentelor care au crescut puţin, cu trei până la cinci mii de lei, dar şi despre apartamente a căror valoare a scăzut cu câteva mii de lei.

În continuare,  un apartament cu două camere, în buricul târgului – la Blocul Delta, costă în jur de 11.500 de euro, iar unul cu patru camere, la acelaşi bloc, costă 18.000 de euro. Tot pe această listă regăsim apartamente cu o cameră la 7.703 euro (la Blocul L de pe strada Maior Iancu Fotea), apartamente cu două camere la 8.787 de euro (în Bolocul B 4 din Piaţa Centrală) sau apartamente cu trei camere la doar 13.300 euro (la Blocul Delta).

Evaluatorul spune că a respectat întru totul ceea ce i s-a cerut. „Hotărârea judecătorească nu prevedea ca aceste apartamente să fie vândute la preţul de piaţă. Dacă respectam decizia instanţei, preţurile erau şi mai mici. Eu am făcut un deviz la valoarea de astăzi, după care am făcut deprecierea”, spune inginerul Silvia Dinu. Cele mai multe blocuri au apartamente mari, spaţioase! Cele cu o cameră au aproximativ 50 de mp, cele cu două camere au peste 65 de mp, iar cele cu patru camere au 90 de mp.

În aceste apartamente locuiesc medici, judecători, consilieri judeţeni şi diverşi directori ai instituţiilor din Galaţi, care sunt acum la un pas de a-şi cumpăra aceste apartamente la super-ofertă!

Citit 2257 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2012 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.