Paradoxuri mioritice: Hochei de performanţă cu miros de burgeri!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Paradoxuri mioritice: Hochei de performanţă cu miros de burgeri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi Galaţiul are un patinoar dotat cu instalaţii moderne de răcire, din cauza problemelor financiare acesta nu poate fi folosit pe timp de vară * În aceste condiţii, juniorii echipei de hochei CSM Dunărea au ales să facă antrenamente pe micuţul patinoar dintre magazinele de la Promenada Mall Brăila


Galaţiul a fost recunoscut dintotdeauna ca un oraş care are o echipă foarte bună de hochei pe gheaţă. Cândva, Patinoarul din Galaţi era printre puţinele din ţară acoperite şi care funcţionau şi pe timp de vară, dar acum a ajuns printre puţinele care nu au gheaţă în timpul verii. Asta în ciuda faptului că prin 2005 au fost achiziţionate utilaje moderne pentru menţinerea gheţii.

În aceste condiţii, întreg lotul de juniori, dar şi o bună parte dintre seniorii echipei au găsit o soluţie inedită: antrenamentele la mall, la Brăila! Au bătut palma cu administratorii micuţului patinoar de agrement din Promenada Mall pentru nişte tarife mai mici, şi, uite aşa, se urcă juniorii în microbuz în fiecare luni, miercuri şi vineri dimineaţa, şi preţ de două ore se simt şi ei, cum se spune, "ca peştele în apă", pentru că s-au săturat de antrenamente "pe uscat"! "Încercăm să facem performanţă, deşi realizările tactice sunt cam la 70 la sută din ce-ar trebui. Aici nu putem să tragem la poartă şi trebuie să avem mare grijă cu mantinela pentru că nu-i concepută pentru hochei. Nici gheaţa nu este întotdeauna perfect dreaptă pentru că nu au maşină de nivelat, dar până la urmă important este că nu facem antrenamentul pe ciment", spune antrenorul juniorilor, Cristi Munteanu. Copiii sunt mulţumiţi şi ei că petrec câteva ore de antrenamente la răcoare, mai ales atunci când afară sunt peste 35 de grade Celsius. "Nu-i chiar ca la patinoarul nostru, dar încercăm să facem şi noi performanţă. Totul este să vrei, iar noi avem ambiţia să ajungem chiar la cluburi vestite de hochei din lume", spune Remus, unul dintre sportivi.

Iarna nu-i ca vara

L-am întrebat pe antrenorul tinerilor hocheişti de ce nu poate face antrenamente la Galaţi. "Acolo nu mai este o bază sportivă, acolo sunt mai multe servicii ale Primăriei", explică Cristi Munteanu.

Părerea celor care administrează în acest moment Patinoarul este însă una diferită. "Primăria susţine clubul din fonduri proprii pe timpul iernii. Altfel spus, ne dă nouă bani ca să putem ţine în funcţiune aparatele. Nu s-a pus niciodată problema ca Patinoarul să funcţioneze şi pe timp de vară. Au rămas chiar cu datorii la noi din iarna trecută", explică Constanţa Constantin, director spaţii agrement din cadrul SC Gospodărire Urbană.

pnl3
Citit 2561 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.