Reorganizare pe bune: Apaterm nu va scăpa de disponibilizări
Foto: Foto: Vasile Carbugan

Reorganizare pe bune: Apaterm nu va scăpa de disponibilizări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Marius Stan: „Dacă între orele 14.00 - 16.00 peste 250 de angajaţi ai Apaterm puteau să stea în stradă, la miting, înseamnă că pot lipsi din procesul de producţie tot atâtea persoane!”


Preşedintele sindicatului din Apaterm, Cristinel Ciubotariu, a venit ieri-seară, în faţa Consiliului Local, să pledeze pentru stabilirea necesarului de personal pe baza unui studiu de specialitate, în funcţie de investiţii, şi pentru ca salariaţii disponibilizaţi să beneficieze de plăţi compensatorii.

În replică, primarul Marius Stan a asigurat că îl preocupă soarta fiecărui om din oraş, cu atât mai mult soarta a câteva sute de oameni care pot avea de suferit de pe urma situaţiei în care se află Apaterm. Dar asta nu înseamnă că nu se va ajunge la disponibilizări!

Moştenire grea

"E o situaţie pe care am moştenit-o şi care s-a perpetuat în 20 de ani de activitate, iar acum scoatem castanele din foc. Trebuie să înţeleagă nu numai angajaţii de la Apaterm, ci de la toate societăţile că lucrul care ne preocupă cel mai mult îl reprezintă oferirea de servicii de cea mai bună calitate şi cât mai ieftine pentru cetăţeni. Sunt situaţii delicate pentru un conducător când trebuie să ia o decizie punând în balanţă binele a 200.000 de oameni şi binele a 200. Suntem obligaţi să înclinăm spre prima balanţă, cu repercusiunile de rigoare”, a spus Stan.

Primarul a recunoscut că a semnat aprobarea pentru protestul sindicatului Apaterm prin care aproximativ 250 de persoane urmau să picheteze Primăria. „Nu pot să nu fac o remarcă puţin hazlie, dar care are un sâmbure de adevăr: dacă între orele 14.00 şi 16.00 peste 250 de angajaţi puteau să stea în stradă, înseamnă că pot lipsi din procesul de producţie tot atâtea persoane!”, a punctat Marius Stan.

Primarul a admis că e un pericol mare faptul că CET s-a trezit, deodată, fără banii pe care trebuia să-i primească de la Apaterm şi a subliniat că strategia sa o reprezintă în continuare preluarea Electrocentrale. „Reorganizarea Apaterm înseamnă reorganizare cu adevărat şi în mod sigur cei care conduc societatea vor ajunge şi la disponibilizări, pentru că firma trebuie rentabilizată într-un fel sau altul. Nu putem să ne jucăm cu soarta a peste 200.000 de oameni! Gălăţenii nu vor rămâne fără căldură în această iarnă, dar cu eforturi foarte mari şi eforturi de a încerca să convingem Guvernul că Electrocentrale trebuie susţinută măcar să ieşim din perioada de iarnă, după aceea Dumnezeu cu mila!”, a spus Marius Stan.

   

Citit 2811 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.