Ce vor gălăţenii să se întâmple cu Faleza? Iată rezultatele sondajului făcut de "Viaţa liberă"
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Ce vor gălăţenii să se întâmple cu Faleza? Iată rezultatele sondajului făcut de "Viaţa liberă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 1.300 de cetăţeni au votat pe site-ul ziarului „Viaţa liberă”, semn că îi interesează foarte mult ce va face municipalitatea pe malul Dunării * Majoritatea vrea consolidare şi amenajare peisagistică


Consultarea publică organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru Planul Urbanistic Zonal, care ne-a costat 199.000 de lei şi care ar trebui să facă din Faleza Dunării o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, s-a încheiat. Noi am considerat că un asemenea subiect, de importantă majoră pentru Galaţi, merită o dezbatere publică reală, şi că opinia gălăţenilor ar trebui să conteze cel mai mult în această ecuaţie, de aceea am organizat, timp de trei zile, un sondaj prin care i-am invitat pe gălăţeni să indice care ar fi cea mai importantă  măsură care trebuie luată în privinţa Falezei.

Faptul că peste 1.300 de gălăţeni au votat (ip-uri unice), în condiţiile în care eşantionul unui sondaj profesionist este de o mie de respondenţi, indică interesul gălăţenilor faţă de proiectele privind Faleza Dunării. Iată însă care au fost rezultatele.

{acepolls 7}

Topul soluţiilor

Nu mai puţin de 466 de persoane (36,2 la sută dintre respondenţi), au votat pentru consolidarea Falezei Dunării, considerând că aceasta este măsura cea mai importantă. O consolidare a Falezei implică automat şi un nou sistem de drenaj care să stopeze tradiţionala surpare de la Elice, ale cărei mistere par să depăşească autorităţile, proiectanţii şi constructorii. La o mână de voturi distanţă se plasează cei 411 cititori – 31,8 la sută dintre participanţii la sondaj – care vor amenajarea peisagistică a versantului şi a falezelor, dominate acum de o vegetaţie crescută de izbelişte şi arsă de soare. Deşi autorităţile şi echipa formată din proiectanţi, arhitecţi şi ingineri nu s-au gândit la o telegondolă de-a lungul Falezei, dar ne-au asigurat că amenajarea ei este posibilă, aproape 200 de gălăţeni (14,6 la sută din voturi) au optat în favoarea ei. De altfel, propunerea privind telegondola a fost lansată chiar pe site-ul nostru de către cititori.

Pistele pentru biciclişti, separate de zonele pietonale, sunt considerate necesare de 142 de gălăţeni (11 la sută). Gălăţenii îşi doresc ca Faleza să rămână o zonă de promenadă, nu una de terase şi restaurante plutitoare, aceasta ar putea fi concluzia din moment ce doar 48 de cititori (4 la sută) au votat această din urmă propunere. Pentru construirea unor muzee au votat doar 31 de cititori (2,4 la sută).

Le mulţumim gălăţenilor care s-au implicat cu seriozitate în votul nostru! Mai rămâne ca Primăria să ţină seama de dorinţele gălăţenilor.

   

Citit 3631 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.